3D printmarkt

AMR Europe Europees importeur Cubicon 3D printers

AMR Europe is sinds 1 juni importeur van Cubicon 3D printers voor heel Europa, uitgezonderd het Verenigd Koninkrijk. Het Koreaanse 3D printermerk is met de Nederlandse partij in zee gegaan vanwege de succesvolle wijze waarop AMR Europe tot nog toe de 3D printers van Cubicon in de markt zet.


Cubicon is een Koreaans merk, geproduceerd door het bedrijf Hyvision. Dit in 2002 opgerichte bedrijf begon met het ontwikkelen en maken van testsystemen voor camera’s en is sinds 2015 bezig met de productie van 3D printers.

Cubicon Neo
De Cubicon Neo is het meest recente model van de Koreaanse fabrikant.

Gebruiksvriendelijk en veiligheid

Daarbij streeft de fabrikant naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voor de gebruikers. Dat laatste blijkt bijvoorbeeld uit de afgesloten bouwkamer en het ingebouwde HEPA-filter. Daarmee zijn de desktop printers niet alleen geschikt voor bedrijven maar ook voor scholen en bibliotheken. Het nieuwste topmodel is de Style Neo, met onder andere een automatisch kalibrerend verwarmd bed, snelwisselsysteem voor de nozzles, ingebouwde camera en een drievoudig HEPA filter. De maximale extrudertemperatuur van dit model is 260 graden C.

AMR Europe neemt deel aan RapidPro 2022 in Eindhoven.

Cubicon

Onlangs demonstreerde AMR Europe nog de mogelijkheden van de Cubicon 3D printers voor prototyping tijdens Advanced Engineering.

Back to top button