3D printmarkt

Zilver vrijgegeven voor Desktop Metal Production System

Gaat sieradenindustrie van gieten nu naar direct 3D printen?

Desktop Metal heeft 925 Sterling zilver gekwalificeerd voor het Production System platform. Tegelijkertijd versnelt het concern de kwalificatie van 18K goud. Daarmee wordt een platform voor de sieraden-industrie gecreëerd om hoogwaardige sieraden, horloges en accessoires te 3D printen. Desktop Metal wil nog meer materialen specifiek voor de sieradenindustrie kwalificeren voor het binderjetting AM-systeem.  


Desktop Metal werkt hiervoor intensief samen met Formula 3D Corporation en Neoshapes. Het eerste bedrijf beschikt al over een Production System P-1 van Desktop Metal. Deze maakt deel uit van een end-to-end oplossing die Formula 3D klanten aanbiedt voor de productie van kant en klare juwelen.  

Leveringsvertragingen en heffingen omzeilen met 3D printen

P 1
Het Production System P1 van Desktop Metal.

Nieuwe supply chain afwegingen 

Christian Tse, oprichter van het servicebureau, zegt dat men met het P 1 systeem in twee uur tijd de productie print die met gieten twee dagen tijd kost. “Bovendien kunnen we met de binderjetting technologie nieuwe opties overwegen om enkele van de supply chain uitdagingen waarmee de industrie geconfronteerd wordt, te omzeilen.” Door de zilveren sieraden te 3D printen, voorkomt Formula 3D vertragingen van leveringen en heffingen.  

Korte doorlooptijden en minimale voorraden 

Neoshapes is een Zwitserse klant van Desktop Metal, opgericht door ervaren managers uit de luxegoederen industrie. Neoshapes is eveneens een 3D print servicebedrijf, dat de volledige waardeketen van de productie van poeders trot en met het afwerken van edelmetalen componenten. Ook adviseert het andere bedrijven in de transitie naar produceren met binder jetting. “Binderjetting opent nieuwe perspectieven voor de luxe-industrie, nu nog meer met de kwalificatie van edelmetaallegeringen”, zegt Stéphane Vigié, medeoprichter van Neoshapes. Ook hij ziet de korte time to market als een van de troeven van additive manufacturing. “Hierdoor kunnen merken beter aan de vraag voldoen met behoud van minimale voorraden.” 

Voortborduren op positie ETEC printers 

Ric Fulop, oprichter en CEO van Desktop Metal, ziet de kwalificatie van de edelmetaallegeringen als een mijlpaal voor de binderjetting systemen die de fabrikant bouwt. Personalisatie en ontwerpvrijheid zijn nu ook beschikbaar voor hoog volume toepassingen. 3D printen van materialen als goud en zilver borduurt volgens hem voort op de positie die ETEC (het vroegere EnvisionTec) heeft opgebouwd met de DLP-printers in het printen van verloren-was-modellen voor het gieten van sieraden.  

In de Benelux kun je voor de Desktop Metal metaalprinters terecht bij Bühlmann en Layertec  

Back to top button