software

Met Live Suite digitaliseert Desktop Metal de AM-workflow

Centraal hub voor alle vier de printerplatformen

Desktop Metal lanceert met Live Suite een nieuw software hub voor het volledig aansturen van het 3D printproces op alle vier de platformen van het concern. Het pakket is opgebouwd uit vier onderdelen: build, manage, learn en support. Alle applicaties draaien op Live Platform, het cloudplatform van Desktop Metal.


Via het platform hebben de gebruikers niet alleen toegang tot de AM platformen van Desktop Metal, Exone, Desktop Metal, ETEC en Desktop Health; ze kunnen ook toepassingsspecifieke add-ons gebruiken. Voorbeelden zijn Autopilot, dat de voorbereiding van de bouw automatiseert voor zowel tandheelkundige als andere onderdelen-specifieke toepassingen, en Live Monitor, dat binnenkort beschikbaar zal zijn om op afstand opdrachten te bekijken terwijl ze het AM-proces doorlopen. Functies zoals automatisch nesten en het inschatten van de printtijd zitten eveneens in het pakket.

Vier modules, voor elk printerplatform

Het hele pakket bestaat uit vier modules. Live Sinter is bedoeld voor het Desktop Metal Shop system, het production system en het X system, de binder jetting metaalprinters. Met de software kan men in 20 minuten een 3D model omzetten in een printbaar ontwerp. Live Build MFG is de softwaretool voor de machines van ExOne, waaronder de zandprinters voor gieterijen maar ook 3D printers voor hout, metaal en keramiek. Komend jaar worden de klanten die nog X-Prep va ExOne gebruiken overgezet naar de nieuwe software. De derde tool is Live Build DLP voor de DLP-printers van Desktop Health en ETEC (het voormalige EnvisionTec). Ook hier worden klanten die nog de oude software gebruiken het komend jaar overgezet naar Live Suite. Live Studio tenslotte is de software bedoeld voor de gebruikers van onder andere Studio System 2, de desktop metaalprinter. Dit pakket ondersteunt het slicen en de build preparation.

Geen andere software nog nodig

“AM 2.0 is een digitaal productieproces dat uiteindelijk wordt aangedreven door software”, aldus Ric Fulop, oprichter en CEO van Desktop Metal. “Live Suite is het hoogtepunt van zes jaar ontwikkeling door ons wereldwijde softwareteam om AM-technologie eenvoudig te gebruiken en ervoor te zorgen dat de hoogste kwaliteit gerealiseerd wordt.” Volgens hem zorgt de software voor succesvolle toepassingen op de verschillende 3D printers. Desktop Metal gaat Live Suite in de loop va het jaar standaard meeleveren met de meeste hardware. Gebruikers hebben dan in principe geen andere software meer nodig voor het aansturen van hun AM-proces.

In de Benelux kun je voor Desktop Metal terecht bij Visiativ en Buhlmann Additive.

Back to top button