ApplicationsTechnology

Envisiontec cDLM printtechnologie: sneller gietmodellen printen

Minuten in plaats van uren: dat belooft EnvisionTEC met de nieuwe cDLM printtechnologie, speciaal ontwikkeld voor de juwelenindustrie. Elke 10 tot 20 minuten wordt 2,5 centimer materiaal in de Z-richting opgebouwd. cDLM is een toevoeging aan de Micro Plus 3D printer.

 

Snelheid: dat is een van de grootste wensen die gebruikers van 3D printers hebben. Voor EnvisionTEC is dat het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Continuous Digital :ight Manufacturing printtechnologie, kortweg cDLM. De Duitse fabrikant heeft de technologie gepresenteerd op een beurs voor de juwelenindustrie in Las Vegas. Ringen die hiermee geprint worden zijn dezelfde dag beschikbaar voor gieten. Maar je kunt de nieuwe 3D printer ook voor andere toepassing inzetten, zolang je vormen voor verloren was gieten wilt printen.

 

Mico Plus cDLM
De nieuwe cDLM technologie komt beschikbaar op de Micro Plus 3D printer.

cDLM printtechnologie vooral voor de juwelenindustrie bedoeld

De nieuwe printtechnologie, die vanaf augustus leverbaar is, gebruikt het PIC 100 materiaal van Envisiontec evenals QView, een ander materiaal voor het printen van gietmodellen. De gemiddelde snelheid van de Micro Plus printer met de nieuwe technologie, ligt tussen de 10 en 20 minuten per inch (2,54 cm) als het bouwplatform volledig benut wordt. De modellen hebben dan een afmeting van 42 bij 28 bij 75 mm. De printerfabrikant bstempelt de nieuwe technologie zelf als een gamechanger voor de juwelenindustrie, omdat nu binnen een dag ringen vanaf een CAD-design omgezet kunnen worden in een gegoten sierraad. “Normaal duurt het printen van eem model met ons PIC 100 materiaal uren. Met cDLM kun je ringen ontwerpen, de modellen printen en dezelfde dag zijn ze klaar voor gieten”, aldus EnvisionTEC CEO Al Siblani.

De juwelenindustrie is voor EnvisionTEC een belangrijke markt. Met name in Azië wordt de 3D printtechnologie van het bedrijf veelvuldig ingezet. De Micro Plus cDLM kan vanaf augustus besteld worden. In de Benelux vertegenwoordigt Brilliant Technology 3D het merk.

 

Back to top button