Technology

BenderAM gaat Sintratec SLS printers verkopen

BenderAM gaat de SLS printer van het Zwitserse Sintratec in de Benelux verkopen. Hiermee komt er een laagdrempelige toegang tot deze 3D printtechnologie beschikbaar. De lancering van de Sintratec S2 in de Benelux had eigenlijk volgende week op de TechniShow moeten plaatsvinden, maar nu de beurs is verschoven naar september, hebben de twee bedrijven de samenwerking deze week al bekend gemaakt.


“Met Sintratec verlagen we de drempel voor SLS printen met polymeren behoorlijk”, zegt Henny ten Pas van BenderAM. Tot nog toe kon hij alleen de machines van EOS aanbieden. Het prijskaartje daarvan is flink hoger dan die van de Sintratec S2, de meest recente machine van het jonge Zwitserse bedrijf. Overigens is het investeringsfonds van EOS-oprichter dr. Hans Langer aandeelhouder in Sintratec en werken beide bedrijven samen. 

Goede kwaliteit, alleen langzamer

Henny ten Pas ziet de twee merken dan ook in elkaars verlengde. “De kwaliteit die de Sintratec S2 levert is gewoon goed. Het zijn echter geen machines voor productie, ze zijn langzamer en hebben een kleinere bouwkamer dan de kleinste EOS machine.” Het lagere prijsniveau sluit goed aan op de huidige markt in de Benelux. Hier is er veel vraag bij scholen en productontwikkelaars. “Met de eersteklas systemen voor kleine series, productontwikkeling en prototypes beschouwen we Sintratec als de ontbrekende schakel voor onze Benelux-klanten”, zegt Ten Pas. 

Gabor Koppanyi, hoofd marketing en sales bij Sintratec (l) bezegelt met een ferme handdruk met Henny ten Pas de samenwerking met BenderAM.

Benchmarken 

Op korte termijn komt er in Veenendaal bij BenderAM een Sintratec S2 te staan, niet alleen voor demonstraties maar ook voor benchmark productie. “We gaan op deze machine producten printen voor klanten die de Sintratec machine willen benchmarken”, zegt Henny ten Pas. Voor BenderAM is dat een nieuwe stap. Qua materiaal is met name PA12 beschikbaar naast een flexibel TPE. Alle poeders die Sintratec verwerkt zijn zwart vanwege het geringe vermogen van de laser. De Sintratec S2 is een volledig Zwitserse ontwikkeling. Ook de productie gebeurt in Zwitserland. 

Een van de multinationals die de Sintratec S2 inzet voor het 3D printen van reserve onderdelen is de busdivisie Evobus van Mercedes. Hier kun je daar meer over lezen. 


Back to top button