design

4e Design for AM Challenge gestart

Additive Industries heeft de aftrap gegeven voor de 4e editie van de Additive World Design for AM Challenge. Twee keer na elkaar won bij de studenten Cassidy Silbernagel. Houdt iemand hem van een 3e overwinning af? En wie volgt de designers van het Nederlandse Lareka Confectionery Equipment op bij de professionals?

 

Sleutel tot succesvol 3D printen ligt bij design engineer

In alle sectoren waar additive manufacturing snel terrein wint, ligt de sleutel tot succes bij de design engineer. Hoe benut hij de mogelijkheden van deze productietechniek maximaal? Hoe zet hij de designvrijheid in om het product unieke eigenschappen mee te geven. Denk dan aan dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten. Hierom draait het bij de nieuwe Design for Additive Manufacturing Challenge, die Additive World tijdens Dutch Design Week gelanceerd heeft.

 

Internationale jury

Er wordt gestreden in twee categorieën, zowel studenten als professionals worden uitgedaagd om een technisch en/of industrieel product uit hun dagelijkse omgeving te herontwerpen voor 3D printen. Een professionele jury zal de ontwerpen toetsen op onderscheidende kenmerken en of er is gebruikt gemaakt van de ontwerpvrijheid die 3D printen met zich meebrengt. De partners van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge zijn Ultimaker, Altair Engineering, Autodesk, en CECIMO. Zij vaardigen allen iemand af in de jury. De finalisten worden beloond met prijzen zoals software licenties en de winnaar gaat naar huis met een 3D geprinte award en de nieuwste Ultimaker 3D printer.

Het winnend ontwerp bij de professionals dit jaar. 

 

76 inzendingen bij vorige editie

De jury selecteert uit de inzendingen in beide categorieën 6 finalisten. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Additive World Conference op 14 maart 2018. Erik de Bruijn, medeoprichter van Ultimaker en voorzitter van de jury, zal de awards uitreiken. “Elk jaar worden we aangenaam verrast door de inspirerende ontwerpen en de nieuwe inzichten over de mogelijkheden van het 3D printen” zegt hij. Daan Kersten, CEO van Additive Industries, kijkt uit naar opnieuw veel inzendingen. Afgelopen keer waren dat er liefst 76. “We kijken uit naar weer inspirerende ontwerpen die voorbij gaan aan beperkingen van conventionele productietechnieken, het aantal onderdelen reduceren, assemblagekosten minimaliseren of transportkosten verlagen.”

Meer informatie over de design challenge 2018 vind je hier. Nadat je je geregistreerd hebt ontvang je het reglement en aanvullende informatie over deelname. En de deadline voor de inzending.

 

Back to top button