Manufacturerssoftware

Materialise levert Builder software voor K8400 Vertex

Materialise is een samenwerking aangegaan met Velleman in België, een groothandel en ontwikkelaar van elektronica met een eigen 3D printer. De builder software van Materialise zal beschikbaar komen in de K8400 Vertex printers van het Belgische bedrijf.

 

Directe koppeling vanuit printersoftware naar Materialise 3Dprintcloud

Velleman (in Gavere) ontwikkelt en produceert sinds enkele jaren een eigen FFF 3D printer, tegenwoordig de tweede generatie. Dat is de K8400 Vertex die als stand alone printer gebruikt kan worden. De printer kan met een tweede extruder worden geleverd voor een ander materiaal of supportmateriaal. Dirk Vlerick, ceo van Velleman, zegt trots te zijn dat de fabrikant de printers nu kan verschepen met de nieuwe Builder software van Materialise. Daarmee krijgen gebruikers gemakkelijker toegang tot de slicing software en de software om supportmateriaal te plaatsen.

 

Cloudapplicatie

De samenwerking tussen Velleman en Materialise gaat echter nog een stap verder. Vanaf de Vertex Builder software kunnen gebruikers met één muisklik hun file uploaden naar Materialise 3Dprintcloud waar ze meerdere tools vinden om de file te bewerken. Stl-files kunnen gerepareerd worden en meer dan 15 bestandsformaten kunnen naar STL geconverteerd worden. De cloudapplicatie biedt ook tools voor bijvoorbeeld analyse van wanddiktes. De voorbereiding van een 3D printjob verloopt daarmee sneller en gebruiksvriendelijker, terwijl de kwaliteit van het geprint deel verbetert. Volgens Karel Brans, business line director OEM Partnerships bij Materialise, functioneert de koppeling met 3Dprintcloud op een vergelijkbare wijze als de printerdrivers voor 2D printers. “Het zorgt ervoor dat kritische functies, zoals het plaatsen van ondersteuningsstructuren, gemakkelijker en sneller wordt dan het ooit is geweest.”

Velleman en Materialise willen de K8400 Vertex met Materialise software aan boord nog dit kwartaal gaan verkopen.

 

Back to top button