Technology

Internationale AM-experts schetsen technologie- en businesstrends 3D-metaalprinten

De 3e editie van de Additive World Conference, 4 en 5 maart op de High Tech Campus in Eindhoven, schetst de laatste ontwikkelingen in alle relevante stappen in additive manufacturing. Keynote sprekers zijn Benjamin Denayer van Sirris en Brent Strucker, CEO en co-founder van 3DSIM, de Amerikaanse partner waarmee Additive Industries samenwerkt.

 

Focus 3e Additive World Conference op industriële inzet 3D-metaalprinten

Benjamin Denayer zal een overzicht schetsen van wat er nodig is om additive manufacturing, oftewel 3D-printen, industrieel inzetbaar te maken. Eén van de essentiële thema’s op het vlak van 3D-metaalprinten hiervoor is reproduceerbaarheid. Om uitval te beperken of zelfs te voorkomen, heeft professor Stucker een simulatietool ontwikkeld waarmee de kwaliteit van de onderdelen die men gaat 3D-printen beter kan voorspellen. Nog voor dat de machine start, kan de simulatiesoftware van 3DSIM voorspellen hoe de gestolde microstructuur van het deel eruit ziet en welke mechanische eigenschappen het daardoor zal hebben. Brent Stucker licht deze softwaretool toe, die volgens hem de innovatiesnelheid van additive manufacturing als productietechnologie enorm kan gaan versnellen.

 

Logo additive worldweb
Additive World vindt op 4 en 5 maart plaats in Eindhoven.

Compleet overzicht stand van zaken AM
De eerste dag van Additive World Conference is volledig plenair. Industriële professionals geven een compleet overzicht van de laatste ontwikkelingen, technologie (onder andere Patrik Ohldin van Arcam) en de in-process controle bij bedrijven zoals GE Aviation en Honeywell (Mark Cola van SigmaLabs). Verder komen aan bod materialen (Phil Kilburn van LPW Technology), nieuwe business modellen (Bram de Zwart, co-founder van 3D Hubs) en praktische voorbeelden van ervaringsdeskundigen (Roland Stapper van 3Dealise en Peter Hoogerhuis van Philips Healthcare). De eerste dag wordt afgesloten met het award dinner. Dan worden de winnaars bekend gemaakt van de Design for Additive Manufacturing Challenge 2015.

 

Het AddLab op de plek waar 85 jaar geleden Philips radio's bouwde.
Het AddLab op de plek waar 85 jaar geleden Philips radio’s bouwde.

Masterclass: businesscases
De tweede dag van de conferentie, 4 maart, verzorgt Sophie Jones van Econolyst een masterclass. Ze gaat in op het maken van een bedrijfsspecifieke business case voor industrieel 3D printen. ‘s Middags bezoeken de deelnemers RapidPro in Veldhoven. De 3e Additive World Conference wordt afgesloten met een bezoek aan de proeffabriek van AddLab.

De Additive World Conference is gericht op beslissers uit de industrie . Zij krijgen zo antwoord op de vraag welke rol additive manufacturing kan gaan spelen in hun bedrijven en hoe zij hierop kunnen inspelen. Het programma en meer informatie over deze inspirerende conference is te vinden op de website van Additive World Conference. 

 

 

Back to top button