3D print experts

Hans Langer (EOS) krijgt AMUG 2020 Innovators Award

Dr. Hans Langer, oprichter van EOS, krijgt komend jaar de AMUG 2020 Innovators Award. Dat heeft het bestuur van de Amerikaanse gebruikersgroep van AM bekend gemaakt. De uitreiking gebeurt tijdens de AMUG conferentie in Chicago, medio maart.


Hans Langer geldt als een van de pioniers in de AM industrie. Drie decennia geleden startte hij EOS, waarvan hij onlangs de dagelijkse leiding heeft overgedragen aan zijn dochter Marie Langer. “Hans Langer’ reis in additive manufacturing is een interessant verhaal dat begint met het benutten van een kans die wordt gecreëerd door de mogelijkheden die anderen hadden afgewezen”, zegt Carl Dekker, AMUG President. Daarna heeft hij nieuwe oplossingen ontwikkeld, zowel voor stereolithografie, polymeerlaser sintering en 3D metaalprinten. Daarna heeft hij een eco-systeem gebouwd van bedrijven die end-to-end oplossingen leveren aan de industrie. “Met zijn achtergrond en lange lijst van prestaties is hij een uitstekende aanvulling op de voorbeeldige lijst van ontvangers van de Innovators Award”. Eerdere winnaars zijn Chuck Hull, Scott Crump, Carl Deckard,
Fried Vancraen en Gideon Levy.

Dr. Hans J. Langer (Foto: Tobias Hase)

Uitreiking maart 2020

Voor de oprichting van EOS was Hans Langer actief in onderzoek bij het Max Planck Instituut voor Plasmafysica en managing director bij General Scanning. Hij studeerde natuurkunde aan de Technische Universiteit van München en promoveerde in 1980 aan de Ludwig-Maximilians-Universiteit van München in lasertechnologie. Op woensdag 25 maart 2020 krijgt hij de Innovators Award uitgereikt. Het programma van AMUG 2020 staat nog niet volledig vast, maarde organisatie verwacht dat er ongeveer 160 presentaties, workshops en trainingen zullen plaatsen.

De AMUG conferentie wordt gehouden op 22-26 maart 2020 in het Hilton Chicago in Chicago, Illinois. De details van de conferentie en de registratie zijn beschikbaar op .

Back to top button