3D printmarktTechnology

Arburg gaat in 2017 actiever de markt op met Freeformer

Zo’n 40 technici en materiaalexperts die met de Arburg Freeformer werken, hebben onlangs hun ervaringen met deze 3D printtechnologie uitgewisseld. Tijdens de Freeformer Anwendertag heeft Arburg tevens een aantal vernieuwingen aan de machine voorgesteld. Zo wordt bij de nieuwe generatie onder andere de printkamer homogener verwarmd. Ook is de processtabiliteit verbeterd.

 

Arburg heeft de inmiddels 3e editie gehouden van de Freeformer gebruikersdag, dit jaar onder de noemer von Experten für Experten. Tijdens het evenement wisselden klanten die met de Freeformer 3D printer werken, hun ervaringen uit. Tot nog toe is Arburg samen met deze groep vooral bezig met kwalificeren van de materialen. Dat gebeurt in Nederland op de Brightlands Chemelot campus in Geleen. Tijdens het event in de fabriek in Lossburg kondigde Eberhard Lutz, het nieuwe hoofd verkoop voor de Freeformer, aan dat Arburg in 2017 het vermarkten van de bijzonder 3D printer gaat intensiveren.

 

Arburg Freeformer
Didier von Zeppelin (wit hemd) geeft tijdens het Freeformer Anwendertreffen, tekst en uitleg.

Volgende verbeteringen op Arburg Technologie Tagen in 2017

 

Langere levensduur printkop

De nieuwste generatie is op een aantal punten verbeterd, zo kon Martin Neff, technologie-adviseur, de deelnemers meedelen. De nieuwe machines hebben naast de homogenere temperatuurverdeling in de printkamer ook een nieuwe printkop. Deze heeft een langere levensduur vergeleken met de eerste generatie. Ook de toevoer van het materiaal is geoptimaliseerd. Een aantal andere vernieuwingen zorgen voor een stabieler printproces. Michael Salins, eveneens technologie adviseur voor de Freeformer techniek, presenteerde hoe je in een aantal stappen van printjob- en materiaalvoorbereiding tot het printen van een kunststof eindproduct komt.

 

Nieuwe materialen

In maart 2017 organiseert Arburg in Lossburg de Arburg Technologie Tagen. Tegen die tijd, zo kondigde R&D hoofd Eberhard Duffner aan, zullen opnieuw enkele verbeteringen aan de machine zijn doorgevoerd. Het gaat dan zowel om de Freeformer techniek als de materialen voor de 3D printer. Het R&D team van Arburg werkt momenteel aan verder verbeteringen, waarvan de eerste tijdens de technologiedagen in 2017 gepresenteerd zullen worden.

FOTO: Op Prototyping 2016 toonde Arburg dit voorbeeld van een 3D geprint schedelimplantaat dat in ontwikkeling is.

 

Back to top button