design

Additive Industries: 3e masterclass Design for AM

Additive Industries organiseert eind oktober de 3e masterclas Design for Additive Manufacturing. Deze masterclass vindt plaats tijdens de Dutch Designweek in Eindhoven. Tegelijkertijd staan de inschrijvingen weer open voor de jaarlijkse designwedstrijd.

 

Inschrijvingen voor design challenge 2017 geopend

Design: bijna iedereen is het erover eens dat dit de allesbepalende factor is in de doorbraak van additive manufacturing. Alleen met het juiste design kun je de potenties van 3D printen maximaal benutten. Daarbij doet het er minder toe of je streeft naar gewichtsbesparing, minder assemblage of complexe geometrieën. Design is de sleutel voor een succesvolle toepassing van de technologie. Additive Industries heeft voor de 3e masterclass (27 oktober) een aantal interessante sprekers op dit front weten te strikken.

Designs experts Lauren Slowik en Scott Summit

Dat is bijvoorbeeld Lauren Slowik, Design Evangelist for Education bij Shapeways. Lauren is tevens een van de oprichters van de Lady Tech Guild, een groep die vrouwen in de 3D printindustrie bijeen brengt. In haar onderzoek richt ze haar aandacht op de rol van 3D design en 3D printen in de toekomstige creativiteit in het onderwijs. Een tweede spreker is Scott Summit, oprichter van Bespoke Innovations. De afgelopen 3 jaren is hij design director bij 3D Systems geweest. Daar heeft hij zijn team gemotiveerd om de grenzen van het design voor additive manufacturing op te zoeken en te verleggen. In zijn presentatie zal Scott Summit laten zien hoe 3D printen al doorgedrongen is in ons alledaagse leven. Aan de hand van een dag uit het leven van laat hij zien wat er geprint wordt, waarom en hoe 3D printen bijdraagt aan het verbeteren van de levenskwaliteiten. De masterclass wordt dit jaar afgesloten door Jaap Bulsink, senior R&D engineer bij Kaak Group. Waar de andere sprekers vooral vanuit hun onderzoekende designervaring spreken, zal Jaap Bulsink vooral vanuit de praktijkervaringen van de Nederlandse machinebouwer spreken. Kaak Group is een van de Beta-klanten van Additive Industries en heeft onlangs de Metalfab1 in gebruik genomen.

 

Design challenge 2017

Atos
Het team van Atos uit Spanje dat de Design for AM Award heeft gewonnen bij de professionals.

Additive Industries lanceert tijdens de masterclass officieel de 3e designcompetitie. Na twee succesvolle competities waarin zowel professionele design engineers als studenten met specifieke AM-designs aan de slag zijn gegaan, komt nu de derde kans om deze prijs te winnen. Additive Industries wil hiermee vooral méér voorbeelden verzamelen van goed design, specifiek voor additive manufacturing. Die kunnen anderen inspireren. Voor de award van 2016 heeft de jury uit niet minder dan 47 inzendingen de winnaars moeten selecteren. Het team van Atos AM Engineering in Spanje heeft bij de professionals gewonnen. Cassidy Silbernagel van de University of Nottingham win bij de studenten. Ook dit jaar is er weer een award te winnen in de categorie professional designers & engineers en in de categorie studenten. De inschrijvingen voor deze Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge staan open. Meer informatie is te vinden op de website.

Aanmelden voor de masterclass Design for AM III op 27 oktober in Eindhoven kan hier. Tot en met 14 oktober krijg je een early bird korting op de deelnameprijs.

Back to top button