3D printmarkt

3DCompare verbreedt on-demand platform dankzij extra funding

Het on-demand productie platform 3DCompare heeft in een nieuwe financieringsronde 150.000 Britse ponden opgehaald. Met deze investering gaat 3DCompare het platform verder uitbreiden en opdrachtgevers koppelen aan toeleveranciers. Dat kunnen zowel 3D print delen zijn als ook CNC-stukken, spuitgietdelen of welke maaktechnologie dan ook.

3DCompare is oorspronkelijk gestart als online platform voor de 3D printindustrie. Geleidelijk is het aantal opties verder uitgebreid. Het is ondertussen ook mogelijk om prijzen voor onderdelen gemaakt met andere technieken op te vragen. “Nu kunnen we onze diensten voor mensen die naar on-demand maken zoeken, verbeteren. Voor bijna alles. Of het om 3D printen gaat, CNC-bewerken, spuitgieten, klanten kunnen er zeker van zijn dat we het beste vinden om hun ideeën te realiseren”, zegt Alex Ziff, CEO van de Britse start-up.

Voor meer dan alleen 3D print stukken

De algoritmes die 3DCompare ontwikkelt, maken razendsnel een prijsvergelijking tussen verschillende leveranciers wereldwijd. Het enige dat de gebruiker hoeft te doe is een CAD-model uploaden, materiaal, aantallen en locatie aangeven. De algoritmes vergelijken dan de prijzen van bedrijven die bij het netwerk zijn aangesloten. De nieuwe middelen die het bedrijf aantrekt, helpen om de volgende stap te versnellen. Met het geld gaat 3DCompare het dienstenaanbod verder door ontwikkelen en de algemene ervaring die klanten met het online platform hebben, verbeteren.

Zonder hoge marketinguitgaven klanten vinden

Potentiële klanten online vinden

Alex Ziff: “Partners van ons platform profiteren van een veelvoud aan nieuwe, potentiële klanten die maakbedrijven zoeken in uiteenlopende sectoren. Ons platform kan hen helpen hun onderneming te laten groeien.” Zonder grote marketinguitgaven komen de maakbedrijven op het platform in contact met potentiële opdrachtgevers. 3D printbedrijven kunnen daarnaast de pricing tool die 3DCompare ontwikkeld heeft als een white label variant in hun eigen website integreren.

Lees hier wat 3D Printmagazine al eerder heeft geschreven over 3DCompare

Back to top button