3D print experts

Velo3D benoemt VP of Operations voor opschalen productie

Eerste AM-systeem voor printen NASA legering GRCop-42 verkocht

Velo3D heeft Brad Kreger benoemd tot Vice President of Operations. Hij heeft onder meer gewerkt bij Thermo Fisher Scientific en heeft ervaring met het snel opschalen van een productiebedrijf. Hij moet de Amerikaanse fabrikant van metaalprinters helpen om de productie op te schalen met behoud van kwaliteit en de kosten te reduceren.


In zijn nieuwe rol als supervisor van de productie zal Kreger alle operationele activiteiten bij Velo3D leiden, waaronder wereldwijde logistiek, productie, kwaliteit en inkoop. Kreger zal ook verantwoordelijk zijn voor het beheer van partnerschappen met belangrijke leveranciers en het automatiseren van plannings- en inkoopprocessen.

BradKreger

Productievolume vergroten in 2023

Velo3D verhoogt momenteel het productievolume van zijn nieuwste Sapphire XC-printer, die een van de grootste bouwvolumes biedt in de klasse van de LBPF-systemen voor metaal. In 2023 wil het bedrijf de productie van de Sapphire XC-printer verhogen en de kosten verlagen. “Het runnen van wereldwijde activiteiten bij een bedrijf dat zo snel groeit als Velo3D is een ongelooflijke uitdaging, maar Brad is zeer geschikt om ons te helpen het volgende niveau te bereiken gezien zijn uitgebreide achtergrond bij het werken met groeiende bedrijven die zeer geavanceerde hardware leveren,” aldus Benny Buller, oprichter en CEO.

Meerdere machines van Velo3D

Velo3D is met name succesvol in de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartindustrie, mede door het grote bouwvolume. Ook in de medische industrie scoort het bedrijf goed. Tijdens Formnext maakte Velo3D bekend dat het twee Sapphire XC-printers heeft verkocht aan de Amerikaanse toeleverancier Vertex Manufacturing. Dat gaat op deze machines Inconel 718 en GRCop-42 (een koper, chroom en niobium legering ontwikkeld door NASA) verwerken in onderdelen tot 600 mm doorsnede en 550 mm hoog. Vertex heeft al meerdere Sapphire AM-systemen van Velo3D. De toeleverancier is de eerste die de NASA_legering gaat verwerken.

Kortere productiecycli

“Nu het AM-landschap steeds volwassener wordt, is de technologie van onschatbare waarde geworden. Het maakt snellere productontwikkeling en aanzienlijk kortere productiecycli mogelijk”, aldus Tim Warden, VP Sales and Manufacturing bij Vertex Manufacturing. “De volledig geïntegreerde oplossing van Velo3D stelt onze klanten in staat om moeilijke geometrieën te printen met beperkte ondersteunende structuren, zodat ze zich kunnen richten op het optimaliseren van hun onderdelen in plaats van dat ze ontwerpen moeten aanpassen en compromissen moeten sluiten.

Back to top button