software

Software ecosysteem voor Meltio AM-technologie

12 CAM-ontwikkelaars en Meltio ontwikkelen 9 slicingstrategieën

Meltio heeft 12 softwarebedrijven, met name CAM-ontwikkelaars, bijeengebracht in het Meltio’s Engines Software Partner ecosysteem. Tegelijkertijd hebben de engineers 9 complexiteitniveaus gedefinieerd waarmee een groot deel van de geometrie van AM-werkstukken uit de industrie wordt afgedekt. Hiervoor zijn via het software ecosysteem 9 geavanceerde slicingstrategieën beschikbaar.


Achter de schermen werken deze partijen, waaronder Siemens, Hexagon en Open Mind, al een jaar samen. De fabrikant van draad-laser metaal 3D printtechnologie ontwikkelde 14 evaluatiepunten, waarvan 9 met betrekking tot de toolpath strategie. Via het software ecosysteem kunnen de meest uiteenlopende productievraagstukken van klanten worden ingevuld. Met de formele lancering van het ecosysteem geeft de Spaanse fabrikant een signaal aan de markt dat gebruikers van de AM-technologie van Meltio kunnen terugvallen op gecertificeerde software voor het metaalprintproces. “Met deze overeenkomst met belangrijke softwareontwikkelingsbedrijven zetten wij ons strategisch doel voort om additieve metaalproductie te vergemakkelijken en te democratiseren. Gebruiksgemak en de technologie staan voor ons centraal”, zegt Meltio CEO Ander Llavero.

Software ecosysteem verlaagt de drempel voor Meltio AM-technologie

Voordeel open platform benutten

Meltio biedt een open platform, zowel voor hard- als software. Dit betekent dat de Meltio Engine Robot Integration met meerdere robotsystemen samenwerkt en de Meltio Engine CNC Integration met uiteenlopende CNC-machines. Om extra werk tussen eindklant en software leverancier, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van een postprocessor, te voorkomen, heeft Meltio een proces gecreëerd om de software technisch te valideren. Naast post-processoren kan dat ook software zijn om de twee materialen in hetzelfde onderdeel te gebruiken (Dual-Wire), een van de opties van de Meltio technologie.

Slicing strategieën

De ingenieurs van Meltio hebben verder de technische vereisten  voor de ontwikkeling van de slicingstrategieën voor de meeste onderdelen die de industrie vraagt, in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot het definiëren van 9 niveaus van complexiteit, inclusief voorbeeldgeometrieën die zowel klanten als ontwikkelaars helpen de diversiteit van onderdelen te begrijpen. Het nieuwe software-ecosysteem biedt hulpmiddelen om een verscheidenheid aan onderdelen via geavanceerde slicerfuncties te 3D prionten. Denk hierbij aan vaste gereedschapsoriëntatie, gedraaide oppervlakken, kenmerken op niet-vlakke oppervlakken, eenvoudige oppervlaktecoating, radiale bekleding, 360 kenmerken, variabele laagdepositie, gecontroleerde gebiedsreparatie en niet-gecontroleerde gebiedsreparatie.

Deze 9 niveaus zie je in dit schema.

CAM-ontwikkelaars

De 12 partners zijn SKM DCAM van SKM Informatik; AdaOne van Adaxis; AiSync van AiBuild; Esprit van Hexagon; Fusion 360 van Autodesk; Aplus+Mastercam door Camufacturing en Mastercam; Hypermill van OpenMind; SiemensNX van Siemens; Hy5CAM van 1ATechnologies; RobotStudio 3D Printing PowerPack van ABB en SprutCAM X van SprutCam. Het ecosysteem is bedoeld voor zowel de robot-oplossing van Meltio als de Engine CNC Integration, waarmee een CNC-machine wordt omgebouwd tot een hybride machine.

Back to top button