Manufacturers

Mimaki lanceert met Sindoh desktop filamentprinter

Mimaki Europe lanceert samen met de Zuid-Koreaanse printerfabrikant Sindoh een 3D filament printer voor prototypes, mallen en andere toepassingen. Het gaat om de Mimaki 3DFF-222, een desktop 3D printer met enkele bijzondere features die vooral het gebruiksgemak en de stabiliteit van het printproces ten goede komen.

 

Doelgroep: bedrijven die in-house printcapaciteit willen


Mimaki Europe mikt met deze 3D printer op productontwikkelaars, engineers en maakbedrijven die in eigen huis over 3D printfaciliteiten willen beschikken om snel prototypes en mallen te kunnen printen. “Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken van de nieuwe desktop 3D-printer”, aldus Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe.” De 3D printer heeft, dankzij de motoren die zijn ontwikkeld mede met het oog op een minimale geluidsproductie, een geluidsniveau van 45dB, volgens Benckhuyzen vergelijkbaar met een museum. “De printer is zo ontwikkeld dat je hem ongestoord op kantoor kunt gebruiken.” Standaard is de printer voorzien van een HEPA filter.

 

Mimaki 3DFF-222

Cartridge systeem voor automatisch filament invoeren

De Mimaki 3DFF-222 print met PLA-materiaal. Dat zit in cartridges om het wisselen te vergemakkelijken; Automatic Filament Supply zorgt ervoor dat het filament automatisch wordt ingevoerd en naar de nozzle wordt geleid. Het printvolume bedraagt 210 mm x 200 mm x 195 mm. De machine beschikt verder over Bed Levelling Assist voor het automatisch meten en corrigeren van het printbed, dat van metaal is gemaakt met een geïntegreerde thermostatische functie. Elke printopdracht kan bovendien op afstand via een Mimaki-app in de gaten gehouden worden. Daartoe beschikt de 3D printer onder andere over LED-verlichting.

 

Koreaanse partner

Het nieuwe platform is een aanvulling op de 3DUJ-553 in Mimaki’s portfolio van 3D-printers. Daarbij is vooral de full color 3D printer waarmee het bedrijf een aparte positie inneemt, bijzonder. De Koreaanse partner Sindoh bouwt al langere tijd verschillende type 3D printers. Enkele jaren geleden was Sindoh de eerste die aanbod dat je de printer rechtstreeks vanuit SolidWorks bestuurt.

De Mimaki 3DFF-222 wordt vanaf april leverbaar.

 

Back to top button