3D print experts

Milko Wijckmans algemeen directeur Xilloc Medical

Milko Wijckmans is begin 2021 aan de slag gegaan als algemeen directeur bij Xilloc Medical. Oprichter en eigenaar Maikel Beerens heeft de managementtaken aan hem overgedragen, zodat hij zich zelf volledig kan richten op de ontwikkeling van unieke medische implantaten.


Milko Wijckmans brengt onder andere een achtergrond uit de financiële sector mee. Na werkzaam te zijn geweest in de bancaire wereld is hij vanaf 2011 in verschillende functies in dienst geweest bij DLL, het vroegere leasingbedrijf van Rabobank. In zijn laatste functie als CEO DLL Nederland heeft Milko Wijckmans zowel de omzet als de winst van DLL Nederland fors laten groeien. Hierna heeft hij als interim manager gewerkt bij Alhako aluminiumindustrie en als directeur van MCC Installaties en Fabri Projectontwikkeling.

De nieuwe algemeen directeur Milko Wijckmans (links) samen met Xilloc Medical founder en eigenaar Maikel Beerens (foto’s LinkedIn profielpagina)

Nieuwe fase

Sinds 1 januari is hij full time in dienst bij Xilloc Medical, het bedrijf van Maikel Beerens dat medische implantaten en andere hulpmiddelen ontwikkelt en met additive manufacturing produceert. Op zijn LinkedIn pagina schrijft Maikel Beerens dat Xilloc Medical hiermee een nieuwe fase ingaat. De brede ervaring die Wijckmans mee brengt, moet de groei van Xilloc Medical aanjagen. In een artikel op Innovation Origin meldde Maikel Beerens eind 2020 dat de onderneming in Europa inmiddels 81 ziekenhuizen in 15 verschillende landen belevert. In totaliteit biedt Xilloc Medical nu twaalf productfamilies aan.

Back to top button