ApplicationsTechnology

Xilloc koopt ontwikkelaar Click Safety Adapter

Xilloc Medical neemt OTN over. Dit bedrijf heeft de orthopedische Click Safety Adapters ontwikkeld, dat wereldwijd wordt verkocht. Daarmee wordt een prothese direct met het skelet van de patiënt verbonden. Dit zorgt voor meer stabiliteit, natuurlijkere loopbewegingen en hogere levenskwaliteit voor de patiënt.

 

Gepersonaliseerd botimplantaat en veilige verbinding verhogen levenskwaliteit patiënten met beenprothese

Xilloc Medical en OTN werken al een poos samen. Volgens Maikel Beerens, oprichter en CEO van Xilloc, is er vanaf het begin een klik geweest tussen de beide bedrijven. Gezamenlijk hebben ze een verbeterde versie van de Click Safety Adapter ontwikkeld, die deze week in Leipzig op OT-World voor het eerst gepresenteerd wordt. OT-World is een internationale vakbeurs op het gebied van protheses en ortheses.

Xilloc medical

De gepersonaliseerde botimplantaten waarop de prothese via de Click Safety Adapter wordt bevestigt, worden in batches van 5 3D geprint door Xilloc.

 

Patiëntspecifiek botimplantaat

Een klassieke kokerprothese wordt over de stomp geschoven, maar daardoor is de stand van het skelet niet meer natuurlijk. Met de adapter van OTN ontstaat er wel een natuurlijke houding. Het vernuftige in deze verbinding zit in een beveiliging die botbreuk voorkomt als de prothese extreem belast wordt in de verkeerde richting. Het veiligheidsmechanisme zorgt hiervoor. Xilloc past de adapter toe als verbinding tussen de klant-specifieke implantaten die het 3D print en de prothese. Dit gepersonaliseerd implantaat wordt 3D geprint op een van de EOS 3D printers van het Limburgse bedrijf en uiteindelijk in het bot van het bovenbeen van de patiënt geplaatst. Het resultaat van de directe verbinding van de prothese aan het skelet is dat de patiënt veel natuurlijkere loopbewegingen maakt.

Click Safety Adapter

 

Gelijkgestemde partij

“Ik ben trots dat ik in Xilloc een gelijkgestemde partij heb gevonden en met het volste vertrouwen laat ik mijn levenswerk achter in de capabele handen van Maikel om patiënten wereldwijd verder te helpen”, zegt Harry Jansen, oprichter en CEO van OTN. De overname door Xilloc is voor hem het moment om met pensioen te gaan. Hij heeft OTN in 2009 opgericht.

 

Back to top button