3D printmarkt3D printservice

Xilloc start 3D print servicebedrijf met vier EOS 3D printers

Xilloc heeft vier 3D printers van EOS gekocht, twee kunststof- en twee metaalprinters waaronder een van de grootste op de markt, de EOS M 400. Deze investering is het startpunt voor een veel omvangrijker investeringsplan dat Xilloc-oprichter en CEO Maikel Beerens wil verwezenlijken. Tegelijkertijd start het Limburgse bedrijf naast de medische tak een industriële tak. Daarmee presenteert het bedrijf zich komende week op Euromold in Düsseldorf.

 

Printcentrum van Xilloc neemt Euregionale maakindustrie op sleeptouw met 3D printen

Met één investering van miljoenen euro’s geeft het 4 jaar jonge bedrijf Xilloc menig ander bedrijf in de maakindustrie het nakijken. Met steun van onder andere Brightlands Chemelot Campus en de provincie Limburg gaat het Xilloc team in Zuid-Limburg een 3D printcentrum voor de maakindustrie in de hele Euregio uit de grond stampen. “We missen hier anders de boot van de 4e industriële revolutie”, zegt Maikel Beerens, die enkele jaren geleden opzien baarde door ’s werelds eerste titanium schedelimplantaat te ontwerpen en te 3D printen en naderhand een complete titanium onderkaak. Beide zijn destijds succesvol operatief geplaatst bij patiënten. Momenteel ontwerpt en 3D print het bedrijf voor ziekenhuizen in heel Europa patiënt specifieke implantaten.

 

Xilloc
Het managementteam van Xilloc bij de – nog niet uitgepakte – 3D printers van EOS. Van links naar rechts Erik Boelen (COO), Carsten Engel (CTO) en Maikel Beerens (CEO).

Industriële divisie

De medische activiteit wordt verder uitgebouwd. De plannen van Beerens reiken echter nog verder. Daarom start Xilloc tevens een industriële divisie. De officiële lancering van Xilloc Industrial vindt komende week plaats op Euromold in Düsseldorf. Maikel Beerens ziet de industriële 3D printmarkt sterk groeien in de komende jaren, zowel met opdrachten uit de aerospace, automotive als algemene industriële toelevering. Hij verwacht daarom dat er snel nog meer metaal 3D printers zullen komen. Een groot aantal bedrijven heeft al toegezegd 3D printwerk onder te brengen bij Xilloc Industrial.

 

Ondersteuning andere bedrijven

De investering in de 4 industriële 3D printers maken van Xilloc in één klap een 3D printservice bedrijf van formaat in Nederland. Behalve over 3D printcapaciteit beschikt het bedrijf in huis ook over CNC-freestechnologie om het volledige proces onder één dak aan te kunnen bieden. Zowel de machines als de kennis worden eveneens aan andere maakbedrijven aangeboden. De nieuwe industriële divisie wordt niet alleen een 3D print servicecentrum voor andere bedrijven, waar de industrie terecht kan voor zowel industrieel kunststof, keramiek als metaalprinten. Er wordt ook samen met de industrie en de academische wereld die aan de basis van deze campus staat, nieuwe kennis ontwikkeld.

Xilloc presenteert zich op Euromold op de stand van Limburg Makers in hal 16. Maikel Beerens houdt op vrijdag 25 september om 14.30 uur een presentatie tijdens de SME conferentie op Euromold. In de komende editie van 3D Print magazine verschijnt een uitgebreider artikel over de ambities van Xilloc.

Lees in hier hoe wereldwijd 3D printfabrieken starten

 

Back to top button