3D print experts

Michele Marchesan nieuwe COO van Roboze

Onder andere 10 jaar ervaring bij 3D Systems

De Italiaanse 3D printerfabrikant Roboze heeft een nieuwe COO: Michele Marchesan. Hij kan terugvallen op een flinke staat van dienst in de 3D printindustrie, waaronder tien jaar CRO bij 3D Systems. Marchesan moet Roboze door de volgende fase leiden en door het wereldwijde netwerk van resellers te versterken, de groei aanjagen.


Alessio Lorusso, oprichter en CEO van Roboze en Michele Marchesan kennen elkaar al vele jaren. Hij zegt blij te zijn met de versterking van het managementteam met de ervaring van de de nieuwe Chief Operating Officer. “Dankzij de mix van soft skills en praktijkervaring kan hij een van de leiders in ons managementteam zijn die significant gaat bijdragen aan de volgende groeifasen”, zegt Lorusso. De nieuwe COO heeft bij 3D Systems onder andere het wereldwijde reseller netwerk uitgebouwd en de groei van de business unit professional printers ondersteund.

Groei en impact realiseren

Roboze is bezig om gebaseerd op de hoog temperatuur FFF 3D printer een nieuw productieconcept uit te rollen: Roboze Distributed Manufacturing. Dit model wordt ondersteund door een netwerk van gespecialiseerde partners, de Roboze 3D Parts Centers. Deze stellen andere bedrijven in staat om onderdelen on-demand te laten printen, dichtbij het punt van eindgebruik. Met de high performance materialen mikt de Italiaanse fabrikant op het vervangen van metalen onderdelen door hoogwaardige kunststoffen en composieten. “Roboze geeft het productieconcept een nieuwe vorm,” zegt Michele Marchesan. Die uitdaging is aantrekkelijk. “Mijn grootste focus zal liggen op de groeigebieden van het bedrijf op het hoogst mogelijke niveau, het benutten van het technologisch voordeel om groei, waarde en impact te creëren voor eindgebruikers en de samenleving als geheel.”

Back to top button