3D printmarkt

Roboze biedt ARGO 500 op abonnementsbasis

De Italiaanse 3D printerfabrikant Roboze gaat een ander businessmodel uitrollen. Europese en Amerikaanse klanten kunnen de ARGO 500 op abonnementsbasis afnemen. Wat ze dan krijgen? Voor een vast bedrag per maand niet alleen de 3D printer en de hoogwaardige filamenten maar ook toegang tot engineering services, support en upgrades via de cloud.


Reshoring: dat zal komende jaren gangbaarder worden om onverwachte supply chain onderbrekingen te voorkomen en CO2 emissie door transport te verminderen. “Supply chain onderbrekingen tijdens covid-19 hebben deze vraag alleen maar versterkt”, zegt Alessio Lorusso, oprichter en CEO van Roboze. Het gevolg zal zijn een toenemende vraag naar metalen componenten die dichtbij de eindgebruiker geproduceerd moeten worden. Daar ziet hij de kans voor het nieuwe verdienmodel.

Italiaanse 3D printerfabrikant wil inspelen op reshoring van productie

Argo 500

Makkelijk meegroeien met de vraag

Klanten kunnen een abonnement op de ARGO 500 afsluiten. Maakbedrijven verhogen zo gemakkelijk hun interne productiecapaciteit door als vervanging van metalen onderdelen de componenten te 3D printen. De hoogwaardige kunststoffen waarvoor de Italiaanse printer geschikt is, lenen zich daar voor. Door met een abonnementenmodel te werken, is het eenvoudiger voor klanten om op te schalen als behoefte aan 3D printen toeneemt.

Ook ondersteuning in engineering

Roboze arbon PEEK
Roboze ziet volop kansen metalen onderdelen te vervangen door 3D geprinte in high performance polymeren, nu reshoring aan belang toeneemt.

Roboze biedt meer dan alleen de hardware en materiaal in het abonnement. Wie een abonnement neemt, krijgt toegang tot de (design) engineering services van de printerfabrikant en de support. Lorusso merkt dat met name ondersteuning op design en engineering vlak belangrijk is. Door op deze punten meer kennis op te doen, kunnen bedrijven hun 3D printactiviteiten uitbreiden. De printer krijgt regelmatig een upgrade via de cloud. Men kan kiezen uit drie abonnement, Zilver, Goud en Premium. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

Back to top button