Manufacturers

Nieuwe financiering geeft Intamsys extra armslag in Europa

De Chinese fabrikant van hoog temperatuur 3D printers Intamsys heeft met succes een nieuwe financieringsronde afgesloten. Deze ronde wordt geleid door Sequoia Capital China met Brizan Investment als mede-investeerder. Ook professor Ping Keung Ko, de eerste investeerder in Intamsys, investeert weer mee.


De exacte details hebben de partijen niet bekend gemaakt. Charles Han, oprichter en CEO van Intamsys, zegt in een toelichting dat de nieuwe investering de fabrikant in staat stelt om de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen voor verticale bedrijfskolommen versnelt. “Deze nieuwe financieringsronde stelt ons in staat om richting ons doel te gaan, namelijk 3D printen te ontwikkelen van het produceren van functionele prototypes naar low volume productie”, aldus Charles Han.

Chinese fabrikant hoog temperatuur 3D printers rondt financieringsronde af

Intamsys
De Funmat HT is het entry level model van de lijn hoog temperatuur FFF printers.

Extra investeren in Europa en de VS

Daarnaast krijgt Intamsys meer armslag om extra te investeren in zowel de Amerikaanse als Europese markt. Sinds vorig jaar heeft het al een eigen vestiging in Stuttgart voor met name de Europese markt. Met de extra investeringen kan Intamsys in lokale markten nog dichter bij de klanten staan. De Chinese fabrikant richt zich tot nog toe voornamelijk op de hoog temperatuur 3D printers, met bouwkamers die tot 300 graden C verwarmd worden. Met de Flex 510, vorig jaar geïntroduceerd, brengt het een high speed 3D printer voor flexibele materialen, bedoeld voor massaproductie van consumentenproducten.

Lees hier hoe de Nederlandse marine de 3D printers van Intamsys inzet

Powerhouse China creëert mogelijkheden voor nieuwe spelers

Ian Qian, Vice President van Seqouia Capital China, zegt dat Intamsys  de industriële achtergrond, ervaring met 3D printen en een sterke visie combineert en hierdoor erin is geslaagd om erkenning te krijgen als het om 3D printen met materialen zoals PEEK gaat. Dat de onderneming zich in deze richting heeft kunnen ontwikkelen, is volgens hem te danken aan het feit dat 3D printen een belangrijke rol heeft gespeeld in China als powerhouse in de wereldwijde maakindustrie. “Dat geeft lokale bedrijven ongekende groeikansen.”

Back to top button