ApplicationsMaterials

Evonik en atum3D intensiveren samenwerking

Kunststofproducent kiest Nederlands DLP-platform voor materiaalontwikkeling

De Nederlandse fabrikant van DLP printers atum3D en materialenproducent Evonik intensiveren hun samenwerking. Ze bundelen hun ervaringen om materialen te ontwikkelen met specifieke eigenschappen wat betreft hittebestendigheid, schokabsorptie en elektrische geleidbaarheid. Verwacht wordt dat binnen afzienbare tijd al resultaten te melden zijn.


Evonik heeft het DLP Station platform van atom3D geselecteerd als printplatform voor de ontwikkeling van nieuwe resins. De redenen hiervoor zij vooral de mogelijkheden om de instellingen aan te passen en de flexibiliteit van de DLP printer voor de onderzoekers. De twee bedrijven werken al langere tijd samen. Door de samenwerking te intensiveren willen ze de grenzen van DLP-printen verleggen.

Evonik heeft het DLP-platform van de Nederlandse fabrikant gekozen.

Inbedden in bestaande productieprocessen

Voldoen aan materiaaleisen is van het grootste belang om 3D printen in te bedden in traditionele productieprocessen, zegt Juan Vertelman, commercieel directeur van atum3D. Hij is overtuigd van de synergiën die voort zullen komen uit de combinatie van diepgaande kennis van het open platform , de software van atum 3D en de wetenschappelijke- en  materiaalexpertise van Evonik. Volgens Benjamin Willy, Global Marketing Photopolymers bij Evonik, combineert het atum 3D platform de vrijheid om echt te experimenteren met de stabiliteit en kwaliteit om afgewerkte eindproducten snel uit te rollen en op te schalen naar klanten in diverse industrieën.

Reik cases aan

De eerste resultaten van de samenwerking zullen naar verwachting binnenkort beschikbaar zijn. De twee bedrijven dagen daarnaast de markt uit om cases aan te reiken. “Dankzij onze gecombineerde expertise en ervaring kunnen wij elke eis op het gebied van proces- of materiaalspecificatie aan. Daag ons uit”, zegt Juan Vertelman.

Back to top button