3D printmarkt

Marketiger kiest ambitieus groeipad en wil internationaal expanderen

Ronald van den Broek treedt toe als partner bij 3D print servicebureau

Ronald van den Broek, afkomstig van Mimaki Europe, treedt als partner toe bij Marketiger. Samen met oprichter Maikel de Wit gaat hij de komende jaren het 3D printservice bureau internationaal uitbouwen. Het is de bedoeling de acceptatie van full colour 3D printen te vergroten en nieuwe applicaties te ontwikkelen. Dit is de eerste stap in de expansie van de onderneming.

De stap die Ronald van den Broek vorige week al zijdelings aankondigde, wordt bevestigd door Marketiger. De Eindhovense pionier in full colour 3D printen haalt de verkoopdirecteur van printerfabrikant Mimaki aan boord. Het merendeel van het full colour printwerk gebeurt bij Marketiger op een van de machines van de Japanse fabrikant.

Expansie full colour 3D printen met nieuwe diensten

Ronald van den Broek, de nieuwe partner bij Marketiger.

Nieuwe diensten

Maikel de Wit legt deze stap uit als het begin van de volgende fase van Marketiger. “De creativiteit van het omzetten van digitale concepten in fysieke producten door middel van 3D printen is bijna grenzeloos. Ons plan is om deze creativiteit te faciliteren met een dienst die elke opdracht of idee, van concept tot eindproduct, aankan. Van software tot fulfillment, productie en levering, we zullen gaandeweg nieuwe diensten introduceren en onze reeds uitgebreide mogelijkheden uitbreiden.” Hij zegt in Ronald van den Broek de juiste zakenpartner te hebben gevonden om deze groeifase mee vorm te geven.

Grotere volumes 3D printen

Ze hebben hiervoor een vijfjarenplan opgesteld. Maikel de Wit blijft verantwoordelijk voor de producten, de technologie als de ontwikkeling van Marketiger in zijn geheel. Ronald van den Broek pakt de verkoop, marketing en businessplanning op zich. Hij zegt dat Marketiger het eigen productieproces zover heeft verfijnd dat het kan voldoen aan de eisen die globaal opererende klanten stellen aan een full colour printing on demand service. “De ontwikkeling van dit proces is de sleutel om grotere volumes te printen met de zekerheid van een consistente eindkwaliteit.” Hij zegt met Maikel de visie te delen waar deze 3D print service naar toegaat in de toekomst. Daarbij werkt het bedrijf samen met partners uit de waardeketen die in hun eigen domein boven de rest uitsteken en zich sneller aanpassen aan de vragen uit de markt.

Back to top button