Magazine

Staat AM echt op doorbreken? Dynamiek blijf ongekend hoog

De nieuwe juli editie van 3D Print magazine is uit

De dynamiek in de 3D printindustrie blijft ongekend, zoals we al schreven in de vorige editie van 3D Print magazine. Op alle fronten. Er wordt volop technologie ontwikkeld, spelers uit andere sectoren stappen in en de lacunes in de AM-procesketen worden stilaan gevuld, bijvoorbeeld door Hexagon maar ook door een nieuwkomer als Oqton.


Aan de toepassingskant gebeurt net zo veel. Audi heeft van 3D printen in de gereedschapmakerij de kerntechnologie gemaakt. Motorenbouwer Cummins zit in de laatste fase van certificatie van onderdelen voor serieproductie. AMnovis wil de drempel voor anderen weghalen.

En defensie-onderdelen wereldwijd versnellen de digitalisering van voorraden reserve-onderdelen en willen meer 3D printen. K3D en Chromin Maastricht onderzoeken hoe ze met hardchromeren AM-delen slijtvaster kunnen maken; Addoptics gebruikt 3D printen in een hybrideproces voor optische elementen en Perron038 stimuleertadvanced én additive manufacturing in de regio Zwolle. Omdat de maakbedrijven achter deze kraamkamer voor toegepaste innovaties overtuigd zijn dat de maakindustrie moet meegaan in de transitie. Staat additive manufacturing nu echt op het punt door te breken? Lees meer in de juli editie van 3D Print magazine.

AMnovis: Peter Mercelis en Ruben Wauthle willen zelf AM-waves creëren samen met de (maak)industrie

K3D en Chromin Maastricht testen hardchromeren van AM-delen

Rotterdamse startup Addoptics ontwikkelt hybride proces voor snelle productie optische elementen

Niet groter 3D printen maar juist kleiner: Nanofabrica 3D print op micrometer niveau. En nauwkeurig

Perron038 wil aanjager zijn voor advanced en additive manufacturing in de regio Zwolle

In deze editie kun je verder lezen:

Kort nieuws: met Seido 3D Innovation Award | Volkswagen | Linde Gas | RAMlab en Hittech Bihca

Back to top button