postprocessingsoftware

Mimaki en AM-Solutions automatiseren post-processing

3D printerfabrikant lanceert cloudplatform voor automatisch corrigeren van bestanden

Naast cloudsoftware om de 3D bestanden te optimaliseren voor de Mimaki full color printer, introduceert de Japanse fabrikant een systeem om de geprinte onderdelen automatisch na te bewerken. Deze oplossing is ontwikkeld in samenwerking met AM Solutions. Het systeem zorgt voor een consistente post-processing kwaliteit.


Met de combinatie van de Mimaki 3D Print prep-Pro sofware en de nieuwe machine voor het verwijderen van support, biedt Mimaki Europe een end-to-end oplossing voor het 3D printen van full color modellen. Zowel het voorbereiden van een printjob als het nabewerken gaan sneller en vergen minder tussenkomst van een operator dan tot nog toe.

Versnelling voor 3D printen van full color modellen

De post-processingmachine, samen ontwikkeld met AM Solutions.

Consistent eindresultaat

AM Solutions heeft samen met Mimaki Europe de 3DCS-322 ontwikkeld. Dit systeem, gestuurd door software, verwijdert automatisch supportstructuren van de modellen die uit de nieuwe Mimaki 3DUJ-2207 full color printer komen. Niet alleen wint men hiermee tijd, de kwaliteit is daarnaast reproduceerbaar zodat er een veel consistenter eindresultaat ontstaat. De kleurnuances en de details die de Mimaki full color printer print, blijven daarbij in takt.

Printjob voorbereiding automatiserem

Met de nieuwe 3D Print prep Pro software, biedt Mimaki een oplossing om het voorbereiden van een printjob vergaand te automatiseren en te vereenvoudigen. De software optimaliseert het model voor de full color printer. Fouten worden automatisch gedetecteerd en hersteld. Dit kunnen fouten zijn in het formaat, de dikte, VRM-gegevens, het vullen van gaten, holle vorm, het snijden van transparante stukken en materiaalkleur. Gebruikers kunnen kiezen uit drie automatische correctiemodi.

SaaS-model

Met deze software versnelt Mimaki Europe het proces om tot een full color print te komen en verlaagt de drempel voor de 3D printer. De software wordt als abonnement op de clouddienst aangeboden.

Mimaki demonstreert de volledige end-to-end oplossing op Formnext in Frankfurt.  

Back to top button