3D printmarkt

Materialise Q3 resultaten: sterker uit de coronacrisis

Omzet stijgt sneller dan verwacht, Manufacturing groeit met 62%

Materialise heeft een recordkwartaal achter de rug. De omzet is met 28% toegenomen tot meer dan €52 miljoen vergeleken met Q3 in 2020, vooral door de sterke omzetgroei bij de productiedivisie. Onder aan de streep blijft er netto € 4,2 miljoen over, een pak beter dan het verlies van €1,3 miljoen een jaar geleden.


“Terwijl de COVID-19 pandemie in bepaalde delen van de wereld aanhoudt, tonen onze recordresultaten voor het derde kwartaal aan dat Materialise sterker uit deze crisis komt dan voorheen”, zegt bestuursvoorzitter Peter Leys in een toelichting op de resultaten. Hij noemt de operationele resultaten solide in alle drie de segmenten.

Manufacturing segment ziet omzet met 62% stijgen

De groei is het sterkst geweest in het Manufacturing segment. Begrijpelijk, want daar hakten een jaar geleden de coronalockdowns het hardste in. Met een groei van meer dan 62% vergeleken met Q3 2020 komt de omzet van dit segment uit op €22,8 miljoen, met een aangepaste EBITDA van 3,546%. Materialise schrijft dit resultaat toe aan de combinatie van het feit dat de productie opleeft, de capaciteit beter benut kan worden en aan de programma’s om de productie efficiency te verbeteren.

Prognose heel jaar licht verhoogd

De twee andere segmenten, Software en Medical, vertonen eveneens omzetgroei, respectievelijk 10,4 en 10,2%. Wel daalde het EBITDA resultaat bij de Medical activiteiten (tot een marge van 27,8%) en steeg deze tot 35,4% bij de software activiteiten. De brutomarge voor Materialise als geheel is gestegen tot 59,5% in het derde kwartaal. Voor het hele jaar rekent het AM-bedrijf nu op een omzet aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte €197 tot €200 miljoen. Op de aandelenbeurs werden de goede resultaten beloond met een koersstijging van meer dan 11%. De sterke stijging van de winst was voor beleggers een positieve verrassing.

Back to top button