Materials

Nieuw transparant materiaal voor Mimaki full colour printer

Japanse kunstenaar toont potenties van full colour printer

Mimaki Europe toont op Formnext een doorzichtige inkt. Het heldere 3D-printmateriaal zorgt voor een verbeterde transparantie en elimineert elke gele tint. Het heldere MH-110PCL materiaal is bedoeld voor gebruik met Mimaki’s vlaggenschip, de 3DUJ-553 full colour printer.


“We zoeken voortdurend de grenzen op van wat mogelijk is als het gaat om de ontwikkeling van onze technologieën, de oplossingen voor 3D-printen vormen daarop geen uitzondering”, legt Mark Sollman, Sr. Product Manager bij Mimaki Europe, uit. Wanneer Pure Clear ink MH-110PCL wordt gemengd met een van de meer dan 10 miljoen kleuren van de Mimaki 3DUJ-553, kunnen 3D-modelmakers ook materialen in doorschijnende kleuren maken.

Het werk van de Japanse kunstenaar dat bij Mimaki op Formnext te zien is.

Japanse 3D geprinte kunstwerken

Een voorbeeld van wat mogelijk is met full-colour printen is het werk van de Japans kunstenaar Taketo Kobayashi. Een collectie van zijn levendige, ingenieuze kunstwerken is voor het eerst te zien op Formnext op de stand van Mimaki Europe. Hij gelooft dat hoewel technologie vaak als de vijand wordt gezien bij het werken aan een betere toekomst, het in feite een instrument kan zijn dat kan worden gebruikt om ons denken te veranderen en nieuwe, positieve resultaten te creëren die de wereld beter maken. Het is deze theorie die hij met zijn kunstwerk wil illustreren. De kleuren en transparante elementen zijn daarom cruciaal voor zijn kunst. De mogelijkheden van de Mimaki-technologie zorgen ervoor dat hij de maximale beoogde impact van elk model kan bereiken.

Cloudbased softwware

En-to-end oplossing met 3D printer en post-processing unit Mimaki’s nieuwste 3D printsysteem, de Mimaki 3DUJ-2207, zal ook live printen op de stand en aangedreven worden door Mimaki’s 3D Print prep Pro Cloud-gebaseerde software. Het softwareplatform is bedoeld om het 3D-printproces te vereenvoudigen en helpt gebruikers om hun 3D-bestanden voor te bereiden en af te werken voor het printen. Deze geavanceerde software op abonnementsbasis corrigeert automatisch bestandsfouten en optimaliseert 3D-gegevens die worden gebruikt bij het modelleren in de 3D-printer, zodat de uiteindelijke 3D-geprinte objecten er precies hetzelfde uitzien als de objecten die op het scherm worden weergegeven. De modellen die geprint zijn op de Mimaki 3DUJ-2207, worden vervolgens afgewerkt met de Mimaki 3DCS-322. Mimaki heeft samen met AM solutions deze oplossing ontwikkeld

Back to top button