3D print experts

Jason Oliver nieuwe topman GE Additive

GE Additive heeft een nieuwe topman: Jason Oliver volgt als CEO en vice president van GE Additive, Mohammed Ehteshami op. Oliver komt uit de 2D printwereld, Hij heeft onder andere managementposities vervuld bij Heidelberg Druckmaschinen en was co-founder van de start-up Jetrion.

 

Voormalig manager Heidelberg Druckmaschinen stapt over naar 3D wereld

Mohammad Ehteshami, die GE Additive door de opbouwfase heeft geloodst, gaat later dit jaar met pensioen. Tot dan vervult hij een adviesrol bij het bedrijf. Onder zijn beleid is GE Additive gegroeid, mede door de overnames van Concept Laser en Arcam. Bij deze laatste dochter staat eveneens een managementwisseling op de rol.

 

Industrialisatie innovatieve technologie

In de voorbije periode heeft de GE dochter de productiecapaciteit voor 3D metaalprinters verdrievoudigd en meer dan 200 miljoen dollar in R&D geïnvesteerd. “Wat Mohammad heeft bereikt in een jaar, is een business case voor hoe je innovatieve technologie industrialiseert, gebruik makend van disciplines en organisatieonderdelen verspreid over heel GE “, zegt David L. Joyce, GE’s vice bestuursvoorzitter.

 

Bedrijf uitbouwen tot marktleider

Nieuwkomer Jason Oliver krijgt de leiding over het totale AM bedrijf, inclusief de operationele leiding over Concept Laser, Arcam en GeonX, het Belgische softwarebedrijf dat enkele maanden geleden werd ingelijfd. Aan hem de taak om GE Additive verder uit te bouwen tot de marktleider in de AM industrie. Voorafgaand aan zijn benoeming bij GE Additive werkte Oliver bij Dover Corporation. Dit is een Amerikaanse groep van producenten van industriële productie.

 

 

Back to top button