design

FDM Fixture Generator genereert automatisch 3D files om tooling te printen

De FDM Assembly Fixture Generator is de eerste van een aantal DfAM-workflows die Stratasys en nTopolgy samen op de mark brengen. De eerste design tool genereert automatiseert het ontwerp van kalibers en assemblagereedschappen voor in de productie. Engineers kunnen in heel korte tijd een 3D model van een product vertalen naar een kant-en-klare armatuur, dankzij de eenvoudige drag-and-drop functie, beschikbaar via het nTop Platform.


3D printen van tooling voor in de productie is een van de toepassingen van 3D printen die veel aandacht trekt. Stratasys en nTopolgy automatiseren nu een belangrijk deel van het ontwerpproces. Dat maakt het voor bedrijven gemakkelijker om de overstap te maken. De DfAM workflows die de twee bedrijven ontwikkelen komen beschikbaar voor de gebruikers van de Stratasys FDM printers. Deze zijn geschikt voor geavanceerde materialen zoals Nylon 12 Carbon Fiber.

Stratasys en nTopology lanceren platform voor geautomatiseerde DfAM-workflows

De opspanningen voor deze 3D geprinte gastank zijn automatisch gegenereerd met de nTopoloy software.

Digitale toolingmarkt groeit naar $25 miljard

“De software van nTopology is een krachtige koppeling met onze additieve productiesystemen, dus het was duidelijk dat we moesten samenwerken”, aldus Stratasys Senior Vice President of Products and Solutions Pat Carey. Een marktanalyse door Stratasys wijst uit dat productietoepassingen momenteel het meest groeien, van 2,8 miljard dollar in 2015 tot 25 miljard dollar in 2025. “Dus we hebben onze eerste samenwerking gericht op het bedienen van dat segment. Bedrijven willen sneller bewegen – om zich aan te kunnen passen aan veranderingen – en pure digitale productie geeft hen die agility.”

Acceptatie in de maakindustrie verbreden

De huidige generatie FDM printers van Stratasys garandeert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor zelfs toepassingen in het International Space Station. Knelpunt is het ontwerpen van de tools, wat met de huidige design software veel tijd vergt. Dat vertraagt volgens de 3D printerfabrikant de brede accepatie van de technologie door maakbedrijven. De samenwerking tussen Stratasys en nTopology is onder andere gebaseerd op de expertise die Stratasys heeft opgebouwd met snelle modellering en de herbruikbare workflows van  nTopology’s nTop Platform-engineeringssoftware.

Meest ingrijpende verandering in een eeuw

“We kijken ernaar uit om de Stratasys-additievengemeenschap met het nTop-platform op te laden door de expertise van Stratasys te combineren met ons krachtige platform, waardoor onze beide gebruikers verbeterde ontwerpen krijgen en sneller kunnen produceren”, aldus Volgens nTopology oprichter en CEO Bradley Rothenberg maakt de producerende industrie momenteel de meest ingrijpende verandering door in 100 jaar. “De samenwerking tussen Stratasys en nTopology zorgt voor de unieke gecombineerde innovatie om die verandering te versnellen”.

nTopology
Het complexe ontwerp van de opspanmal voor dit onderdeel is eveneens automatisch gegenereerd met de nTopology software.

De eerste FDM Assembly Fixture Generator is nu beschikbaar op het nTop Platform via een gratis proefversie als onderdeel. Meer informatie

Voor de Stratasys FDM printers, zoals de F serie, kun je terecht bij Seido-Systems.

Back to top button