Magazine

Deze Benelux-bedrijven maken met 3D printen de toekomst mogelijk

Naast alle ellende die het Coronavirus heeft veroorzaakt, is er ook iets positiefs door het virus op gang gebracht. De politiek is doordrongen van het feit dat alles in het Verre Oosten produceren en dan naar hier verschepen, ons kwetsbaar maakt. 3D printen kan daarin een grote rol gaan spelen. 

De exportmotor is echter ook belangrijk. Het gaat om de juiste balans. Dan biedt 3D printen kansen om nieuwe markten aan te boren en vraagstukken mee te helpen oplossen. In deze editie tonen we voorbeelden uit de Benelux die demonstreren dat 3D technologie mee onze toekomst bepaalt. 

WEMO print zwenkarmMachinebouwer WEMO heeft samen met Additive Center de zwenkarm in de productielijn herontworpen en in metaal 3D geprint. De eerste exemplaren worden nu getest. 
Lees verder
EyewearindustrieMaterialise wil met een end-to-end workflow de eyewearindustrie digitaliseren. Dat lost enkele problemen in deze sector op. Jaarlijks 3D print Materialise al honderdduizenden brillen. 
Lees verder
Anders leren werkenStudenten van Fontys Engineering hebben in een minor een onderdeel voor een hydraulisch systeem in de auto geredesignd voor AM. Dat vergt toch echt een andere werkwijze. 
Lees verder
Bond3D start productieBond3D in Enschede is klaar om serieproductie met de 3D printtechnologie te starten. De eerste orders voor PEEK-onderdelen zijn al geproduceerd. 
Lees verder
En verder in deze editie:
Waarom komt er een 3D Delta Week? 
Stratasys: groeikansen in polymeer
Leering Hengelo start post-processing als service
BMW wil serieproductie met AM
Serieproductie implantaten dankzij méér lasers
Nieuws van FLAM3D
Zonder 3D printen had deze innovatieve beschermhandschoen niet bestaan
AM gamechanger voor fashion
Multi material jetting: metaal en keramiek
AM in de halfgeleiderindustrie: gemiste kans voor Brainport Eindhoven
One Click Metal maakt metaalprinten gemakkelijker
SOLE Podoprinter zet productie medische steunzolen op z’n kop
 
Spuitgietexpert nu in AMAls expert in de spuitgietindustrie heeft Maick Klaassen van QDP 3D printen altijd kritisch gevolgd. Nu is hij ingestapt met de Carbon 3D printer. Waarom? 
Lees verder
Space-XYZ gaat circulairSpace-XYZ is onderdeel van Kaak Group. Hier wordt AM als circulaire productietechniek ontwikkeld. Een bijzondere zeeftechnologie levert voordelen bij 3D metaalprinten. 
Lees verder
Back to top button