3D printmarkt

Farsoon verdubbelt omzet in China met grootformaat AM

Farsoon meldt een verdubbeling van de omzet in China in de eerste drie kwartalen van dit jaar. Ook voor de rest van 2020 verwacht het Chinese AM-concern dat de groei significant zal zijn. Het succes komt mede door de goede verkopen van de groot formaat 3D metaalprinters, waarvan er nu meerdere in de markt staan. In Europa had Farsoon eind juli al de omzet van heel 2019 geëvenaard.


De Chinese industrie is blijkbaar alleen in het eerste kwartaal van dit jaar hard geraakt door de covid-19 pandemie. Farsoon zegt dat in het tweede en derde kwartaal de Chinese industrie is teruggekeerd naar een normaal niveau. “De Chinese AM-markt heeft een goed herstel laten zien met toenemende salesorders.” Om hieraan tegemoet te komen heeft Farsoon de productiecapaciteit vergroot door in de productie 7 dagen in de week te gaan werken. Voor 2021 staat een grootschalige uitbreiding van de fabriek op de planning.

Ook in Europa groeit Chinese AM-producent fors ondanks covid-19 pandemie

Een beeld van de Super AM Factory van Falcontech, waar inmiddels 20 3D groot formaat metaalprinters van Farsoon staan.

Veel interesse voor groot formaat printers

De verdubbeling van de omzet vergeleken met de eerste drie kwartalen van 2019 wordt gedreven door orders uit zowel de Chinese aerospace-industrie, matrijzenindustrie en de algemene maakindustrie. Farsoon zegt in een persbericht dat de twee metaalprintsystemen met een grote bouwkamer een belangrijk aandeel in de groei hebben. De FS621M, met een bouwvolume van 620 bij 620 mm en een Z-hoogte van 1100 mm, is inmiddels bij meerdere Chinese klanten uit de industrie geïnstalleerd. Onlangs werd al bekend dat Falcontech, een luchtvaartoeleverancier in China, inmiddels 20 3D metaalprinters van Farsoon heeft, waaronder meerdere FS621M systemen. De tweede metaalprinter die bijdraagt aan de omzetgroei is het model FS421M, een iets compactere machine met een bouwkamer van 425 bij 425 bij 420 mm. Van deze laatste machine heeft Farsoon dit jaar wereldwijd meer dan 30 systemen verkocht.

Ook groei bij polymeer AM systemen

Ook de verkopen van de polymeersystemen van Farsoon zitten in een stijgende lijn. Zowel in China als wereldwijd hebben verschillende klanten meerdere machines van het 403P platform besteld, ontwikkeld voor hoog volume toepassingen. WeNext beschikt inmiddels over in totaal 11 Farsoon 403P en Flight 403P machines. In Europa heeft het Duitse rapid manufacturing twee Farsoon 403P machines in gebruik genomen om de capaciteit te vergroten.

Back to top button