Materials

Fabulous gaat masterbatches SLS-poeder produceren

Farsoon valideert alle Fabulous poeders voor SLS-printers

Het Franse Fabulous, producent van poeders voor SLS-printers, start met het ontwikkelen en produceren van masterbatches SLS-poeder voor klanten. Dat kan al bij orders vanaf 600 kilogram of meer per batch. Farsoon heeft inmiddels alle Fabulous poeders gevalideerd voor de lijn SLS-printers. Hieronder poeders die toegelaten zijn voor contact met voeding.

Fabulous heeft tot nog toe 7 verschillende AM-poeders in het portfolio die door Farsoon uitgebreid zijn getest op de eigen 3D printers. Deze kunnen aangepast worden tot masterbatches SLS-poeder, naar eigen receptuur van klanten. De beide bedrijven gaan hun samenwerking versterken om klanten te helpen nieuwe materialen te gebruiken, afgestemd op de eindtoepassing. Een van de recent geïntroduceerde Franse poeders is Bluecare, een bio-based PA11 dat in Europa gecertificeerd is (EU No 10/2011) voor toepassingen waarbij de geprinte onderdelen rechtstreeks met voedingsmiddelen of alcohol in contact komen.

Bluecare poeder gecertificeerd voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie

Conveyorbelt voor voedingsindustrie

IDPrint, een Frans 3D printservicebureau, heeft met het materiaal op een van de Farsoon 3D printers modules voor een conveyorbelt geprint van 30 cm breed. Door de losse modules te printen kan de modulair opgebouwde lijn eenvoudig worden aangepast aan de productielijn van de eindgebruiker. Dankzij Bluecare vermijden men de productie van een matrijs, die te duur is voor het aantal onderdelen dat nodig is voor de transportband.

Waterpompzeven

Een tweede voorbeeld van een innovatief materiaal van Fabulous is Active. Dit is een nieuw poeder dat ACS gecertificeerd is en in drinkwatertoepassingen gebruikt mag worden. Denk onder andere aan waterpompen, hydraulische systemen en sensoren en onderdelen die constant onder water staan. RICOH 3D printservice in het Verenigd Koninkrijk, dat eveneens SLS-machines van Farsoon gebruikt, print met dit poeder onder andere waterpompzeven.


Back to top button