3D printmarkt

3D Delta Week zet in juni de Lage Landen als 3D hub op de kaart

Organisatie verwacht meer dan 20 evenementen in de Benelux

Zoals vorige week bij de aankondiging van 3D Production Days al duidelijk werd, gaat de eerste editie van 3D Delta Week door van 20 tot 24 juni. Ondanks de verschuiving met een half jaar vanwege coronamaatregelen, verwachten de organisatoren een programma met meer dan 20 evenementen te kunnen presenteren. De exacte agenda wordt de komende weken vastgesteld, in overleg met de verschillende organisatoren.


De nieuwe datum geeft Nederlandse, Belgische en internationale bedrijven, onderzoeksinstellingen en andere organisaties die bezig zijn met 3D technologie in de bredere betekenis dan alleen 3D printen, de kans zich te presenteren. Materialise en Design8 hebben zich al toegezegd in juni als hoofdsponsor te fungeren.

Meerdere locaties

De activiteiten vinden op diverse locaties in Vlaanderen en Nederland plaats. “We plannen de evenementen zodanig dat het voor de deelnemers gemakkelijk is om van de ene naar de andere activiteit te gaan”, zegt Kris Binon, directeur van Flam3D. Samen met Mikrocentrum. Jakajima en Brainport Development is Flam3D initiatiefnemer van het evenement. Flam3D organiseert de Additive Manufacturing R&D Day, waarop onderzoekers kun projecten kunnen pitchen voor het internationale bedrijfsleven. Organisaties die voor hun evenement in die week de merknaam 3D Delta Week willen gebruiken, zijn nog steeds welkom bij de organisatie.

Hub voor 3D manufacturing

“We willen tijdens deze week de Benelux, de Delta, presenteren als een hub voor 3D manufacturing. Deze regio heeft zoveel te bieden”, vult Ruben Fokkema van Brainport Development aan. Dat is namelijk het achterliggend doel van de 3D Delta Week: de lage landen internationaal op de kaart zetten, iets waarvoor vorig jaar al gezamenlijk een eerste stap is gezet met een gemeenschappelijke stand op Formnext. De ontwikkelingsmaatschappij voor de Brainport Regio organiseert tijdens deze week onder meer de masterclass Additive manufacturing for public safety & security.

3D Production Days en rol AM in klimaataanpak

Een van de trekkers van de 3D Delta Week wordt 3D Production Days, op 22 en 23 juni op Strijp S, het centrum van de startup scene in Eindhoven. Mikrocentrum organiseert dan twee dagen Rapid Pro, omlijst met eendaagse activiteiten als MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en Smart Maintenance Conference. Jakajima, matchmaker voor innovators in de tech industrie, zal een aantal congressen organiseren, waaronder de Additive Manufacturing Climate Action Conference. Sprekers zullen vanuit meerdere invalshoeken ingaan op de vraag welke rol additive manufacturing kan spelen in de aanpak van de klimaatverandering.

Wie meer informatie zoekt over het organiseren van een evenement tijdens 3D Delta Week kan hier terecht.

Back to top button