3D print expertsTechnology

AM Flow benoemt Marion Timmermans tot Sales Director

AM Flow heeft een sales director aangetrokken. Marion Timmermans is per 1 februari in deze functie aan de slag gegaan bij het Nederlandse bedrijf, dat de fysieke productstromen in een AM-omgeving digitaliseert en automatiseert.


Marion Timmermans heeft aan de TU Eindhoven gestudeerd. Daar heeft ze een masterstudie Biomedical Engineering afgerond.

Techbedrijven

Daarna heeft ze het grootste deel van haar carrière bij Emultech gewerkt, een spin off van de TUe op het gebied van microfluide procestechnologie. Ze heeft bij dit bedrijf als Business Developer, directeur en COO gewerkt. Afgelopen jaar heeft Marion Timmermans als Chief Commercial Officer bij Check-Points gewerkt. Dit is een van de pioniers in DNA testmethoden voor industrie en gezondheidszorg. Nu maakt ze de overstap naar de wereld van additive manufacturing.

AM Flow aan vooravond internationale expansie

AM Flow staat aan de vooravond van internationale expansie nu bedrijven hun 3D printactiviteiten gaan opschalen. Automatisering van de productenstroom in het 3D printbedrijf is dan noodzakelijk. “Omdat 80% van de arbeidskosten in post processing zit. Hoe meer een 3D printfabriek print, hoe hoger de arbeidskosten. Dat wil je niet”, zegt AM Flow CEO Stefan Rink in een uitgebreid artikel over het Nederlandse bedrijf dat in de maart editie van 3D Print magazine verschijnt. Niet alleen omwille van de kosten moet je niet meer handwerk willen, ook niet omdat dit de foutkans vergroot, vult Carlos Zwikker, commercieel directeur, aan. Hij ziet de grootste belemmering om met additive manufacturing op te schalen dat de kosten per product oplopen naarmate de productie toeneemt. AM-Flow werkt samen met partners aan het vergaand automatiseren van alle stappen na het 3D- printen, zowel voor metaal als voor kunststoffen.

Nog geen abonnee op 3D Print magazine? Hier kun je je aanmelden voor een gratis abonnement en lees je het artikel over AM Flow als eerste.

Foto Marion Timmermans: LinkedIn profiel

Back to top button