Technology

AM-werkgroep VDMA wordt conceptueel sponsor van Rapid.Tech 3D

Extra aandacht voor scholing en training van AM-professionals

De werkgroep Additive Manufacturing van de VDMA wordt vanaf volgend jaar conceptueel sponsor van Rapid.Tech 3D, het AM event in Erfurt. Het overkoepelende doel is om de industrialisatie van AM verder te versnellen door extra aandacht te schenken aan het thema scholing en training van AM-professionals.


De werkgroep Additive Manufacturing van de VDMA omvat zo’n 200 bedrijven, die de hele waardeketen van additive manufacturing vertegenwoordigen. “Een essentiële factor om het potentieel van deze sleuteltechnologie te verhogen is de beroepskwalificatie. Naast opleiding zien we momenteel een grote behoefte aan ervaren ingenieurs”, zegt Markus Heering, directeur van de VDMA-werkgroep Additive Manufacturing. Daarom neemt de werkgroep dit jaar al deel om het aanbod is op het gebied van bijscholing te tonen.

20e editie van Rapid.Tech 3D in 2024

De start van de conceptuele sponsoring van VDMA Additive Manufacturing 2024 valt samen met het twintigste jaar van Rapid.Tech 3D. “Dit veredelt het jubileum. Door de samenwerking krijgen we nog meer expertise en ondersteuning bij de inhoudelijke vormgeving van het congresprogramma. Naarmate industriële additive manufacturing steeds verder opschuift, breiden de toepassingsgebieden ervan zich uit. De AM-werkgroep van de VDMA is een belangrijke partner en inspiratiebron voor het bepalen van de juiste onderwerpen.,” zegt Michael Kynast, Managing Director van Messe Erfurt GmbH.

Rapid.Tech heeft zich ontwikkeld tot een hoogstaand AM-event in Europa, met name vanwege het hoogwaardige en brede congres. Dit jaar vindt Rapid.Tech 3D plaats van 9 tot en met 11 mei in Erfurt. Keynote lezingen zijn er onder andere door Ferrari en Shell.

Back to top button