ApplicationsTechnology

3D printen leertraject voor makers in Foodvalley

Engineers, productiemanagers en werkvoorbereiders uit de maakindustrie in Foodvalley kunnen een leertraject 3D printen volgen. Hiervoor slaan het DigiLab Regio Foodvalley, Oceanz 3D Printing en het Makerslab de handen ineen. Na afloop van het traject kunnen de deelnemers zelfstandig een businesscase voor 3D printen opzetten.


“3D printen biedt volop kansen en maakt het verschil in elk productieproces. Het resultaat? Kostenbesparing, reductie van faalkosten en het verhogen van de productiecapaciteit. Met deze leerlijn geven we de deelnemers praktische tips en zorgen we dat ze voorbereid zijn op de toekomst”, zegt Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D Printing, waar een aantal sessies van de opleiding plaatsvinden. De metrolijn Kansen van 3D printen werd ontwikkeld door Smart Makers Academy samen met enkele andere partijen. In december hebben al 14 deelnemers de leerlijn doorlopen bij 3DMakerszone in Haarlem.

Boost voor 3D printen in Foodvalley

Via zeven praktische sessies van 2 uur maken deelnemers kennis met de volledige scope van 3D printen: van ontwerp tot productie. Dankzij de steun van diverse metaalpartners kunnen deelnemers het traject kosteloos volgen. “Met dit traject zorgen we voor een innovatieve boost op het gebied van 3D printen in de regio Foodvalley. De deelnemers ontwikkelen exclusieve skills en zetten hiermee hun eerste innovatieve stappen.”, vertelt Joop Hazeleger, programmamanager DigiLab. Het programma is deels online, deels fysiek. De aftrap is bij Oceanz 3D Printing in Ede.

De eerste cursusdag is al 4 april. Het leertraject loopt door tot 4 juli. Meer informatie en hoe aan te melden, vind je hier. Het initiatief wordt ondersteund door een aantal partijen uit de metaalindustrie. Kosten voor deelname zijn in veel gevallen te declareren bij het opleidingsfonds OOM.

Back to top button