Materials

6K Additive levert wolfraam poeder voor DMP-systemen van 3D Systems

Het Amerikaanse 6K Additive wordt voor 3D Systems prefered supplier als het gaat om wolfraampoeder voor de DMP metaalprinters. Dankzij het UniMelt proces van 6K Additive voor het maken van metaalpoeders, kan het materialen zoals wolfraam, renium, tantalum en niobium en molybdeen geschikt maken voor additive manufacturing.


Daarmee krijgen de gebruikers van de DMP systemen van 3D Systems toegang tot een set vuurvaste materialen met hoge sterkte eigenschappen hebben. Toepassingen zijn onder andere te vinden in de medische-, defensie- en ruimtevaartindustrie.

Poeders van vuurvaste materialen

Vorig jaar kondigde 6K Additive de mogelijkheid aan om een volledig assortiment vuurvaste materialen te produceren voor additive manufacturing, die historisch gezien niet beschikbaar zijn geweest voor 3D metaalprinten. De reden hiervoor is de moeilijkheid om deze materialen tot poeder te verwerken vanwege hun hoge smelttemperaturen.  Het gepatenteerde UniMelt-systeem is ‘s werelds enige plasmasysteem met een zeer uniforme en nauwkeurige plasmazone zonder vervuiling en productiemogelijkheden met een hoge doorvoer.  Het UniMelt-proces produceert poeders die echt bolvormig zijn, vrij van porositeit met een betere doorstroombaarheid dan andere processen.  

Back to top button