MaterialsTechnology

Lithoz en Glassomer slaan handen ineen om kwartsglas te 3D printen

LithaGlass powered by Glassomer

De Oostenrijkse printerfabrikant Lithoz en het Duitse Glassomer slaan de handen ineen om een 3D glasprinter op de markt te brengen. De Oostenrijkers hebben het materiaal van Glassomer aangepast zodat het geschikt is voor de 3D printers van Lithoz, die normaal keramiek printen. Daarmee kan men kwartsglas 3D printen.


Glassomer classificeert Lithoz’ op lithografie gebaseerde keramische Manufacturing technologie als het enige proces dat hun materiaal kan verfijnen en 3D-printen op zo’n hoog niveau van precisie en complexiteit. Daarbij gebruikt men een composietslurry op basis van kwartsglas. De technologie komt naar de markt onder de noemer LithaGlass powered by Glassomer. Glassomer is een Duitse startup die enkele jaren geleden op 3D Rapid.Tech in Erfurt het zelf ontwikkelde materiaal gedemonstreerd heeft.

Ontwerpvrijheid van 3D printen voor optische componenten

Optische componenten en technische onderdelen

Frederik Kotz-Helmer, CSO van Glassomer, zegt over de samenwerking: “Onze transparante hoogzuivere glasoplossingen bieden een enorm potentieel voor vele toepassingen, vooral voor optische en technische onderdelen met een hoge stabiliteit. Met Lithoz hebben we een krachtige partner om ons glas beschikbaar te maken voor zeer nauwkeurig 3D printen, wat vooral de wetenschap en technologie significant vooruit kan helpen.” De designvrijheid van 3D printen komt nu namelijk beschikbaar voor optische componenten van kwartsglas. Deze onderdelen  krijgen de eigenschappen van fused silica glas, zoals mechanische stabiliteit, een lage temperatuurscoëfficient en een hoge thermische en chemische resistentie. Ook het is materiaal bestand tegen grote thermische schokken.

Doorbraak voor meerdere applicatiegebieden

Lithoz CEO Johannes Homa die de samenwerking als een nieuwe doorbraak in verschillende applicaties. “De keuze van Glassomer voor het LCM-proces van Lithoz als sleuteltechnologie voor deze innovatie bewijst eens te meer het enorme potentieel van onze flexibiliteit.  Het nieuwe LithaGlass materiaal brengt ons bedrijf een stap dichter bij onze visie – het vinden van oplossingen voor elke uitdaging van vandaag met een 3D-geprint keramisch antwoord.”

Back to top button