software

AdditiveLab bij de winnaars Formnext Start-up Challenge

De Belgische start-up AdditiveLab is een van de winnaars van de Formnext Start-up Challenge. De vakjury duidt de software voor AM proces simulatie als een van de veel belovende oplossingen voor additive manufacturing aan. Dat betekent dat AdditiveLab dit jaar deelneemt aan de startup area op de AM-beurs in Frankfurt.

 

De Startup Challenge op Formnext is in het leven geroepen om de jonge bedrijven die met hun innovatieve ideeën en producten de AM-sector opschudden, een goede plek te geven. In de vijf jaar dat Formnext bestaat, zijn er al verschillende winnaars geweest die momenteel wereldwijd hun op plek in de AM-industrie opeisen. Voorbeelden zijn 3Yourmind, Sinterit, Trinckle 3D, DyeMansion en Xioneer. Vorig jaar behoorde het Belgische Aerosint bij de winnaars. AdditiveLab kan zich nu in dit rijtje scharen.

 

Processimulatie op maat maken

Het Belgische bedrijf ontwikkelt software om het additive manufacturing proces vooraf te simuleren. De software onderscheidt zich van andere oplossingen doordat de simulatie door de gebruiker geschaald kan worden. AdditiveLab kan zowel gebruikt worden om op microschaal als een complete build configuratie te simuleren. De gebruikers maken met AdditiveLab hun eigen simulatietoepassingen in een geautomatiseerde workflow. Deze kunnen ze vervolgens laten gebruiken door ontwerpteams, productie afdelingen alsook laboratoria.

 

Oplossingen voor veelvoorkomende problemen

De Formnext Start-up Challenge wordt georganiseerd in samenwerking met het UnternehmerTUM Center for Innovation and Business Creation in München. Tobias Kuhl, senior projectleider en een van de juryleden: “We zoeken bedrijven die een veelvoorkomend probleem bij klanten oplossen. Dat kan een aanmerkelijke tijd- en kostenbesparing zijn, verbeterde kwaliteit van het eindproduct of het gebruikersvriendelijker en toegankelijker maken van AM.”

AdditiveLab is samen met de andere winnaars tijdens Formnext in de Start-up Area. Dit zijn Glassomer, Laser Melting Innovations, Spectroplast en XT Exponential Technologies. Tijdens het evenement zullen de winnaars voor het publiek pitchen. Verder krijgen ze business coaching. Het Belgische bedrijf is opgericht door Peter Mercelis, een van de vroegere oprichters van Layerwise, samen met Christian Rossmann, die onder andere bij Materialise heeft gewerkt. In dit artikel kun je meer over de software lezen.

Formnext vindt dit jaar van 19 – 22 november plaats in Messe Frankfurt

Back to top button