software

Ultimaker Cloud vereenvoudigt 3D print workflow

Ultimaker heeft deze week op TCT Asia de Ultimaker Cloud aangekondigd. Deze biedt mogelijkheden om backups te maken, Marketplace wordt geïntegreerd, gebruikers kunnen plugins reviewen en je kunt vanaf waar ook in de wereld Ultimaker 3D printers aansturen. Ultimaker Cloud komt samen met de lancering van Ultimaker 4.0 op 19 maart beschikbaar.

 

Jos Burger, CEO van Ultimaker, bestempelt Ultimaker Cloud als een belangrijke stap voor de verdere activiteiten van de 3D printerfabrikant in de industrie. Het nieuwe cloudplatform versnelt de transitie naar lokale, digitale productie, doordat wereldwijd Ultimaker 3D printers die gekoppeld zijn aan het netwerk, niet alleen aangestuurd kunnen worden. Men kan ze ook monitoren. Gebruikers blijven zo altijd op de hoogte van de voortgang van het proces. Dat kan tot nog toe via de app alleen als je device met hetzelfde netwerk als de 3D printer is verbonden.

 

Workflow voor 3D printen vereenvoudigen

 

Met de Ultimaker Cloud wordt een stap gezet naar lokale productie met 3D printen.

 

Integratie CAD- en andere software

Het doel van Ultimaker Cloud om de workflow voor 3D printen verder te vereenvoudigen. Al eerder heeft de Nederlandse fabrikant aangegeven dat eenvoudige toegang een voorwaarde is voor een brede industriële adaptatie van 3D printen. Daarom kunnen vanaf volgende maand andere aanbieders, zoals CAD-ontwikkelaars en materiaalproducenten, de toegang tot de cloud integreren in hun software. Hierdoor ontstaat er een naadloze overgang van bijvoorbeeld de CAD-omgeving naar de 3D printomgeving voor de Ultimaker 3D printers.

 

Marketplace wordt integraal onderdeel van cloudplatform

Afgelopen najaar introduceerde Ultimaker al Marketplace in Cura. Hier vinden gebruikers de printprofielen van verschillende filamenten, ontwikkeld door de partners van de printerfabrikant. Deze Marketplace wordt uitgebreid en gaat eveneens deel uitmaken van het cloudplatform. Geregistreerde gebruikers vinden in de Marketplace het beste materiaal voor een specifieke toepassing. Geoptimaliseerde instellingen om dat materiaal worden dan automatisch aangevuld in Cura. Gebruikers kunnen feedback geven op de plugins en hun ervaringen delen met anderen in de Ultimaker community.

 

Vanaf afstand print taak optimaliseren en starten

De gebruikers gaan waarschijnlijk ook de backup functie waarderen, zeker als deze gecombineerd wordt met het printen op afstand. Je kunt in de cloud de optimale instellingen opslaan. Deze kunnen vanaf elke computer met internettoegang worden opgevraagd. Omdat de Ultimaker 3D printers eveneens vanaf afstand benaderbaar worden, kun je in principe vanaf thuis een nieuwe print taak voorbereiden en met de juiste instellingen op afstand starten.

 

Back to top button