Applications

Airbus kiest voor Ultimaker

Airbus kiest voor de 3D printers, software en materialen van Ultimaker. De vliegtuigbouwer gaat de Nederlandse 3D printers in Europe vooral inzetten voor het lokaal printen van mallen, opspanmiddelen, armaturen en lichtgewicht design onderdelen van composietmaterialen.

3D printoplossing voor alle Europese fabrieken van vliegtuigbouwer

Ultimaker gaat de 3D printers, software en materialen leveren aan de Airbus vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De vliegtuigbouwer kiest voor het Nederlandse merk vanwege de consistente en kwalitatief goede printresultaten, het gebruiksgemak en de support die Ultimaker internationaal levert.

Gecertificeerde workflow

Jos Burger, CEO bij Ultimaker, benadrukt vooral dat Ultimaker erin slaagt om een workflow in te richten die voldoet aan de strikte eisen van de luchtvaartindustrie op het gebied van veiligheid en certificering. De regelgeving maakt dit complex. “Ik ben blij dat onze gecertificeerde oplossing en de mogelijkheid om te printen met composietmaterialen de engineers bij Airbus in staat stelt om te blijven innoveren.” Onderdeel van de afspraken is de levering van de Ultimaker S5 3D printer, toegang tot Cura software en materialen, support en reserveonderdelen. De vestigingen van Airbus gaan lokaal de tooling en onderdelen 3D printen.

Lees in de december editie van 3D Print magazine de review van de Ultimaker S5

Back to top button