software

Materialise wil Link3D kopen en aan cloud platform toevoegen

Materialise wil Link3D overnemen, de aanbieder van MES-software voor de 3D printindustrie. Het Belgische AM-bedrijf heeft daartoe een optie op Link3D gekocht. Deze geeft de beide bedrijven de tijd om de synergiën in kaart te brengen. Materialise vindt Link3D goed passen in de cloud strategie die het versneld wil uitrollen.


Eind vorig jaar heeft Materialise aangekondigd dat het de softwarepakketten ook als SaaS-oplossingen in de markt gaat zetten, software as a service. Stefaan Motte, VP en General Manager van Materialise, denkt dat door het Link 3D team binnen te halen Materialise de roadmap op softwarevlak verder kan uitrollen. “Wij verwachten klanten hiermee een meer flexibele en betrouwbare toegang te bieden tot een cloud gebaseerd uniform platform.”

MES-software past goed in de cloud strategie van Belgische AM-bedrijf

Onderdeel van industrieel productieproces

Materialise is geïnteresseerd in de MES-software van Link 3D omdat het hiermee de complexiteit verbonden aan opschalen van 3D printen wegneemt. Naarmate deze bedrijven hun 3D print processen opschalen en integreren met bestaande productie-infrastructuren, worden ze geconfronteerd met steeds diversere, complexere en meer gedistribueerde productie-omgevingen. Materialise en Link3D bieden elk MES-oplossingen die organisaties helpen controle te krijgen over hun productievloer. De combinatie van de softwareoplossingen stelt gebruikers in staat om hun AM-capaciteit op te schalen richting serieproductie, zelfs over complexe supply chains heen. 3D printen worden dan onderdeel van een geconnecteerd industrieel productieproces, zo zegt Materialise CEO Fried Vancraen het.

Europees team begin 2020 versterkt

Begin dit jaar heeft Link3D het Europees team nog versterkt met Daniel Landgraf, die vanuit de vestiging in München de Europese markt moet ontwikkelen. Landgraf heeft een brede ervaring in de AM-industrie, niet alleen bij 3YourMind en Autodesk maar eveneens bij Materialise. Met de Europese vestiging wilde Link3D direct toegang krijgen tot de tweede grootste AM-markt in de wereld, zo meldde het bedrijf. Nu volgt hierop de eventuele overname door Materialise.

Versnelde uitrol cloud strategie

Een eventuele overname van Link3D versterkt de positionering van Materialise in een markt waarin klanten hun AM-operaties beter willen plannen, managen en optimaliseren. Daarvoor wil Materialise komende jaren de cloud gebaseerde softwareoplossingen uitrollen als Saas-model. Een overname helpt Materialise de uitrol van deze cloud strategie versnellen. Hoewel deze digitalisering al langer aan de gang is, zegt het Belgische bedrijf wel te merken dat covid-19 voor een versnelling zorgt. Daarom wil Materialse het volledige softwareportfolio via het cloud-platform gaan aanbieden. Link3D klanten zouden na een overname toegang krijgen tot het Magics 3D print pakket voor de printjob voorbereiding.

Materialise verwacht de optie om Link3D te kopen voor het eind van het jaar uitr te oefenen. Het managementteam van Link3D blijft betrokken bij de ontwikkelaar van MES-software voor additive manufacturing

Back to top button