3D printmarktManufacturers

Atum3D schenkt DLP printers aan 3D Ambacht

Arnhems initiatief leidt de digitale ambachtslieden op

Atum3D schenkt twee DLP 3D printers aan 3D Ambacht in Arnhem. Hier krijgen mensen met autisme of een aanverwante aandoening de kans zich onder begeleiding te ontwikkelen. Ze worden opgeleid tot 3D modelleur: aan het eind van dit traject kunnen ze modelleren, ontwerpen, 3D scannen en printen.


Door de DLP printers aan 3D Ambacht te schenken, kunnen de deelnemers zich nog beter voorbereiden op hun toekomstige taak. Zeker nu DLP printtechnologie snel aan belang toeneemt in tal van sectoren, is het belangrijk dat de deelnemers ook op dit vlak worden opgeleid.

Printerfabrikant helpt carrièrekansen voor mensen met autisme te vergroten

atum3D heeft de twee DLP printers inmiddels geïnstalleerd en tevens een training verzorgd. Op de foto van links naar rechts Erik Cramer van atum3D, Toby Houben van 3D Ambacht en een van de deelnemers, Jos.

Groeiende vraag naar professionals

“Wij zijn verheugd en trots dat wij met onze hardware, software en expertise kunnen bijdragen aan het initiatief van 3D Ambacht”, zegt Juan Vertelman, commercieel directeur van atum3D. Nu 3D printen steeds belangrijker wordt voor de kostenefficiënte serieproductie van functionele onderdelen, groeit de vraag naar professionals met een passie voor 3D ontwerp en fabricage. “Zowel 3D Ambacht als atum3D willen daar graag een bijdrage aan leveren.”

Opleidingstraject en begeleiding

Frank Houben heeft 3D Ambacht vijf jaar geleden opgericht, nadat hij op de werkvloer ontdekte dat verschillende mensen met autisme een bovengemiddelde interesse toonden in 3D modelleren. De deelnemers worden opgeleid tot 3D modelleur. Dat houdt in dat ze aan het eind van het traject deskundig zijn op het gebied van modelleren, ontwerpen, scannen en 3D printen van objecten. Ze krijgen bij 3D Ambacht een jaar lang een “in huis” opleiding. Vervolgens wordt een werkgever gezocht, waar de deelnemer onder begeleiding een stage van een half jaar volbrengt. Frank Houben: “Zij die de digitale technieken beheersen worden de ambachtslieden van de 21ste eeuw.” Een van de deelnemers aan de training door atum3D gaat binnenkort aan de slag met 3D printen bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Op dit moment volgen 15 deelnemers dit traject, waarbij tevens wordt gewerkt aan persoonlijk leiderschap, werknemersvaardigheden en vitaal leven.

Back to top button