3D printmarktManufacturers

Stratasys toont impact 3D printen op hele supply chain

Stratasys laat op de eerste editie van Formnext in Frankfurt zien wat het betekent als 3D printen een disruptieve technologie wordt genoemd. De printerfabrikant toont hoe 3D printen businessmodellen verandert en impact heeft op bijna alle facetten uit de supply chain.

 

Presentatie op Formnext samen met softwarepartners

Stratasys gaat groots uitpakken op Formnext (17 – 20 november in Frankfurt). Naast de instapmodellen laat het ook de high end 3D printers zien, bedoeld voor in 3D printfabrieken die in hoog tempo wereldwijd uit de grond worden gestampt. Wat eigenlijk interessanter is dan deze hardware is de manier waarop Stratasys klanten ondersteunt om 3D printen in hun strategie te verankeren. Hierbij wordt nauw samengewerkt met softwarebedrijven zoals Adobe en PTC, dat de aansturing van de 3D printers integreert in de CAD-systemen.

 

Andy Middleton
Andy Middleton van Stratasys: uitbreiding van aanbod richting klanten.

Ecosysteem

“Het aanbod van Stratasys is de laatste tijd aanzienlijk uitgebreid met zowel de printoplossingen, de systemen als de diensten die we onze klanten aanbieden”, zegt Andy Middleton, president Stratasys voor Europa en het Midden Oosten. Hij is overtuigd dat de onderneming klanten ongeacht de omvang van hunn bedrijf en de positie in de waardeketen, een passend aanbod kan doen als het om additive manufacturing gaat. Via Stratasys Direct Manufacturing krijgen klanten laagdrempelig direct toegang tot 3D printcapaciteiten, zowel voor prototypes als productiedelen. Daarnaast werkt Stratasys intensief samen met softwarebedrijven zoals Adobe en PTC om ontwerpprocessen voor 3D printen te stroomlijnen.

 

Keynotelezing door David Reis

Met dit ecosysteem wil het concern laten zien businessmodellen te kunnen veranderen. Hierbij zal elke stap in de supply chain, van design tot en met productie, effecten merken van 3D printen. Stratasys CEO David Reis geeft donderdag 19 november om 10.00 uur een keynote lezing op de conferentie die gelijktijdig met Formnext plaatsvindt. Reis gaat dan in op zowel de trends als de uitdagingen die hij ziet voor de 3D printindustrie. Ook geeft hij aan waar volgens hem de groeikansen liggen voor deze nog jonge maaktechnologie.

Formnext vindt plaats van 17 – 20 november in de Messe Frankfurt. Stratasys is te vinden in hal 3.1 stand G40.

Stratasys wordt in de Benelux onder andere vertegenwoordigd door Seido Systems

 

Back to top button