3D printmarkt

Première-editie 3D Delta Week verschoven naar 2022

Doorgaan niet verantwoord met toenemende druk op de zorg

De forse toename van het aantal covid19 besmettingen haalt een dikke streep door de eerste editie van de 3D Delta Week. Nadat vorige week al duidelijk werd dat een aantal evenementen zoals RapidPro en Virtual (E)volution niet door kon gaan, hebben de vier initiatiefnemers nu besloten om de hele 3D Delta Week te verschuiven naar 2022.


‘’Gezien de oplopende besmettingen en de toenemende druk op de zorg vinden wij het niet verantwoord om een multi-event te organiseren.’’ legt Kris Binon, directeur van Flam3D uit. Brainport Development, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum hebben in samenspraak met de samenwerkingspartners en exposanten daarom besloten de eerste editie van de 3D Delta Week te verplaatsen naar 2022.

Grensoverschrijdend multi-event initiatief positief ontvangen in de markt

Wereldprimeur

Het evenement, gepland voor de week van 6 december, was in de 3D industrie een primeur. Grensoverschrijdend stonden een kleine 20 activiteiten gepland. Het platform verenigde verschillende belangrijke 3D-activiteiten uit de Benelux met als doel ze te versterken en zo samen een sprong voorwaarts te maken in kennis, ervaring en netwerk voor alle deelnemers.

De 3D Delta Week heeft de potentie om uit te groeien tot een toekomstbestendig multi-event

Ruben Fokkema

Indrukwekkende interesse

‘’Vanuit de markt is er grootse interesse voor het organiseren van een gehele week waar vakspecialisten en geïnteresseerden uit de 3D-manufacturing wereld samenkomen. De insteek om in een week een wereldwijd onderscheidend netwerkeffect op gang te brengen die ontwikkelingen doet versnellen leeft dan ook enorm”, zegt Ruben Fokkema, Business Developer van Brainport Development. De 3D Delta Week heeft de potentie om uit te groeien tot een toekomstbestendig multi-event.

Online bijeenkomsten

Eén programma-onderdeel gaat wel door, omdat dit al als online evenement gepland was. Jakajima organiseert de 3D Printing Electronics Conference 7 december 2021. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze online conferentie aanmelden via deze link.

3D Delta Week 2022

Van uitstel komt echter beslist geen afstel, klinkt het bij de verschillende organisatoren. Ze gaan door met de voorbereidingen voor de première in 2022. De komende weken zullen ze een datum prikken voor het evenement. Meer hierover vind je op de website.

Back to top button