design

Poly Products ontwerpwedstrijd voor groot formaat 3D printen

Poly Products bestaat 50 jaar. En om dat te vieren organiseert het bedrijf, gespecialiseerd in het verwerken van composieten in grote toepassingen, een ontwerpwedstrijd voor 3D printen. Niet zomaar een designcompetitie; Deelnemers worden uitgedaagd te ontwerpen voor de CFAM Prime 3D printer, met een printbed van 4 bij 2 bij 1,5 meter.

 

 

“Dream big… design bigger… PRINT BIGGEST!” Dat is de slogan die Poly Products aan de ontwerpwedstrijd verbindt. “Zelf zijn wij al 50 jaar specialist in de composietindustrie en elke dag bezig om onze business te innoveren. Zo introduceerden we onlangs de grootste vezelversterkte 3D-printer ter wereld in ons bedrijf. Om de werelden van ontwerp en productie nog meer samen te brengen én ter ere van ons jubileum, organiseren we nu deze unieke ontwerpwedstrijd”, zegt Jeroen van der Vlis, Verkoop & Advies bij Poly Products.

Wie maakt het beste ontwerp voor vezelversterkte kunststof 3D printer?

 

Poly Works

Vele voordelen van printtechnologie

3D printen met vezelversterkte kunststoffen op deze schaal biedt veel voordelen, heeft de composietverwerker uit Werkendam al ervaren in de korte periode dat de CFAM Prima in huis is. Zowel functionele eindproducten als mallen en productkernen voor de composietindustrie laten zich op deze grote Nederlandse 3D printer produceren. De versterking met glasvezel voegt extra sterkte toe, of het nu een gevel, scheepsromp, designmeubel of kunstwerk is. In het ontwerp moet wel een aantal aspecten terug komen, zoals het benutten van de eigenschappen van 3D printen op groot formaat, duurzaamheid, de toegevoegd waarde en de kosten in verhouding tot de functionaliteit.

 

Winnaar start ontwerptraject bij Poly Works

De winnaar gaat samen met de experts van Poly Works aan de slag met een intern ontwerproject. Het ontwerp wordt verder ontwikkeld en geproduceerd op de grote 3D CFAM-Prime printer, voor een totale waarde van € 10.000! Jeroen van der Vlis: “We zijn benieuwd welke ideeën er nog volgen en natuurlijk wie er het beste idee heeft. Wij dagen dan ook iedereen uit om mee te doen!”

Aanmelden voor de designwedstrijd kan via de website PPDaagtjeuit. Ideeën inzenden kan tot eind september. De jury bestaat uit deskundigen uit zowel de kunststoffen en composietindustrie, zoals emeritus hoogleraar professor Beukers, als 3D experts, bijvoorbeeld Maarten Logtenberg, oprichter van CEAD dat de groot formaat printer ontwikkelt. Begin november wordt de winnaar bekend gemaakt. Wil je alvast meer weten over groot formaat 3D printen, kijk dan hier.

FOTO: de Drie Wijsneuzen in De Panne is een voorbeeld van groot formaat 3D printen. (Foto Poly Products)


Back to top button