Applications

Poly Products 3D print prototypes van Spot ‘telefooncel’

Afgeschermde plek in publieke ruimte geprint op CEAD machine

Keert de telefooncel terug in de openbare ruimte, maar dan bedoeld voor privégesprekken via je mobiele telefoon? In een afgeschermde ruimte die 3D geprint is? Poly Products heeft het idee van Jeroen Bisscheroux en Jeroen van den Bosch doorontwikkeld en de eerste twee proefopstellingen zijn inmiddels geprint op de CEAD-machine van Poly Products.


Bij de viering van het 50-jarig bestaan heeft Poly Products vorig jaar een design competitie voor 3D printen uitgeschreven. Jeroen van den Bosch, design engineer bij Dutch Toys Group, en Jeroen Bisscheroux, kunstenaar, hebben de wedstrijd gewonnen met hun concept voor SPOT, a silent place. Nu social distancing een thema is geworden, krijgt het ontwerp nog meer betekenis.

Prototypes telefooncellen geprint

Het idee is om een plek te creëren in de openbare ruimte voor voorbijgangers die even een privégesprek via hun telefoon willen voeren. In een drukke omgeving, bijvoorbeeld een treinstation, luchthaven of drukke winkelstraten, vinden ze onder de 3D geprinte telefooncel een plek waar ze minder last hebben van alle geluiden om hen heen. Joppe Spaans, 3D print expert bij Poly Products, is samen met de beide bedenkers aan de slag gegaan met het idee. 3D printen is tot nog toe ingezet om prototypes te maken. Joppe: “We hebben twee ‘telefooncellen’ in 3D geprint. De ontwerpers kijken nu naar de aanpassingen die nog gedaan moeten worden. Dat gaat bijvoorbeeld over de vormen van isolatie en materiaalgebruik. Het is natuurlijk de bedoeling dat zo’n ‘spot’ geluidproof is. Als de veranderingen die de ontwerpers voor ogen hebben mogelijk zijn, dan printen we het object in zijn definitieve vorm.”

SPOT
De eerste proefopstelling heeft in Amsterdam gestaan.

Pudeksels voor olieplatform

De CEAD 3D printer, waarover Poly Products als een van de eersten in Nederland beschikt, leent zich goed voor het 3D printen van dit formaat producten. Overigens meldt Poly Products op de website dat er recent een internationale opdracht is uitgevoerd op de groot formaat 3D printer. Voor een olieplatform moesten polyester putdeksel worden vervangen, maar er was haast bij en tekeningen waren niet beschikbaar. Poly Products heeft de oude deksels gescand en op basis hiervan binnen anderhalve week 3D geprinte polyester putdeksels geleverd.

Back to top button