3D print experts

Mark Beard versterkt team Additive Industries

Mark Beard komt het team van Additive Industries versterken. De Brit heeft als technisch directeur van 3T RPD een jarenlange ervaring opgebouwd in het 3D metaalprinten. 3T RPD is een grote Britse toeleverancier van 3D geprinte onderdelen, zowel in kunststof als metaal.

 

Mark Beard gaat het Process & Application Development team in Eindhoven leiden. Dit is een van de snelst groeiende teams bij de Nederlandse fabrikant van industriële 3D metaalprintsystemen. “Met meer dan 10 jaar ervaring in additive manufacturing zal Mark een belangrijke rol spelen in het realiseren van onze ambitie een top 3 OEM’er van industriële additive manufacturing systemen voor metaal te worden”, zegt Daan Kersten, CEO over de komst van Beard. Mark Beard is van huis uit werktuigbouwkundig ingenieur. Hij heeft een master in zowel werktuigbouwkunde als materiaalwetenschappen van de universiteit van Exeter.  Voorafgaand aan zijn rol als technisch directeur bij het Britse bedrijf is hij er enkele jaren hoofd R&D geweest.

 

Applicatie ontwikkeling

Bij Additive Industries gaat hij klanten uit zowel de aerospace, automotive alsook medische en high tech componenten industrie ondersteunen bij de ontwikkeling van AM toepassingen en de inzet van de machines van het Eindhovense bedrijf.

In de week van 12 september neemt Additive Industries voor het eerst deel aan de internationale autoshow in Frankfurt, de IAA. Onlangs sloot het nog een samenwerkingsovereenkomst met het F1 team van Sauber.

 

 

Back to top button