Applications

Tandtechnisch centrum Dreve koopt 13e Movinglight 3D printer

Tandheelkundig productiecentrum Dreve heeft twee nieuwe ProMaker L5000 D 3D printer van Prodways gekocht. Deze machines zijn bedoeld voor de Amerikaanse vestigingen. Het concern beschikt nu wereldwijd in totaliteit over 13 Movinglight 3D printers van het Franse concern.

 

Tandheelkundig centrum versnelt digitalisering

Dreve is een van ’s werelds grootste tandheelkundige productiecentra. Hier worden modellen geproduceerd, implantaatgeleiders voor kunstgebitten gemaakt en orthodontie stukken. Het bedrijf is een van de eerste in de dentale industrie die al heel vroeg de overstap naar digitale productie hebben gemaakt. Terwijl de meeste tandheelkundige modellen nog steeds handmatig worden vervaardigd uit gips gieten, maken tandartsen steeds meer gebruik van intraorale scanners. Hierdoor verschuift de workflow naar het digitale domein.

 

Nauwkeurig en proceszeker

Daarom heeft Dreve enkele jaren geleden besloten te investeren in de Movinglight 3D printtechnologie van Prodways. In eerste plaats zijn deze 3D printers in de productievestiging in Duitsland geplaatst. Volker Dreve, CEO: “We hebben vier jaar geleden besloten om onze eigen productie voor hoogwaardige tandheelkundige modellen te lanceren met behulp van Prodways 3D printers. Deze zijn nauwkeuriger en betrouwbaar. Onze beslissing om verder te gaan met Prodways printers is ingegeven door de constante kwaliteit.”

 

Binnen 32 µm nauwkeurig

Dreve heeft het aantal DLP printers (de Movinglight technologie) inmiddels uitgebreid tot 13 in totaal. Niet alleen om de productievraag bij te benen, ook om samen te werken aan nieuwe materialen. Daarom staan er ook machines bij de universiteit van Kentucky. De laatste twee aankopen zijn twee ProMaker L5000 D printers. Dit is één van de machines uit de DLP-lijn van het Franse concern. Deze zijn bedoeld voor industriële productie vanwege de hoge productiviteit en lage gebruikskosten. Dreve’s nauwkeurigheidstests op nieuwe ProMaker L5000 D in haar Amerikaanse vestigingen tonen aan dat meer dan 95 punten op een tandmodel binnen een tolerantie van 32µm geprint wordt. Standaard garandeert Prodways een positienauwkeurigheid voor dit type van 40 µm.

In de Benelux wordt Prodways vertegenwoordigd door Nextstep3D

 

 

Back to top button