3D printmarkt

Additive Industries opent ontwikkelcentrum in Verenigd Koninkrijk

Additive Industries start een tweede AM applicatiecentrum. Dit wordt gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Van hieruit wil de 3D printerfabrikant nauw samenwerken met onder andere de luchtvaart-, auto- en motorsport- en medische industrie in het VK. Mark Beard gaat het centrum leiden.

 

Mark Beard ziet kansen voor Metalfab1 in Britse AM supply chain

Additive Industries pakt de internationalisering fors aan. Na de opening van een Process & Application Development Center in de VS, komt er nu zo’n centrum in het Verenigd Koninkrijk. In de loop van dit jaar wil de Eindhovense machinebouwer eveneens een dergelijk centrum in Azië openen.

 

Terug naar het VK

Het nieuwe centrum in het Verenigd Koninkrijk krijgt de beschikking over een MetalFab1 systeem. Een team van AM professionals gaat onder leiding van Mark Beard met klanten applicaties ontwikkelen. Zo kunnen bedrijven serieproductie op de Metalfab1 starten. Mark Beard is verleden jaar in dienst getreden bij Additive Industries. Hij heeft een lange staat van dienst in additive manufacturing industrie. Hij heeft de afgelopen maanden het Proces & Application Development team in Eindhoven geleid. Eerder is hij onder andere technisch directeur is geweest bij 3TRPD, een van de grootste servicebureaus op 3D metaalprint gebied.

 

Sterke AM sector

Mark Beard: “Het Verenigd Koninkrijk heeft gedurende meerdere decennia zichzelf gepositioneerd als een van de wereldwijde leiders in kennis en succesvolle toepassing van AM in serieproductie en functionele onderdelen. Sterk academisch onderzoek en gevestigde AM gebruikers hebben zich ontwikkeld tot een volwassen supply chain voor deze markten. De Metalfab1 is de logische volgende stap voor deze bedrijven.”

 

 

Back to top button